тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

У Краматорську підписали перший в області міжмуніципальний меморандум

Вперше у Донецькій області був підписаний міжмуніципальний договір між Краматорськом та Андріївською об’єднаною територіальною громадою. Догорів передбачає співпрацю у сфері охорони здоров’я, тому відтепер 2400 мешканців Андріївської громади зможуть отримувати медичні послуги другого рівня у Краматорську.

Голова Андріївської ОТГ Микола Діхтенко зазначив, що це перший договір між двома муніципалітетами, але далеко не останній – наразі ведеться підготовка аналогічного договору у сфері освіти.

«Тепер люди, які мешкають у Андріївській громаді, зможуть отримувати якісні, і що дуже важливо, територіально близькі та зручні медичні послуги у Краматорську. Це стало можливим завдяки реформі децентралізації. Ми відкриті для співробітництва та взаємодії з усіма громадами області та будемо використовувати усі можливості для модернізації системи охорони здоров’я, робитимемо її доступнішою та комфортнішою», – підкреслив краматорський міський голова Андрій Панков.

Микола Діхтенко також додав, що для мешканців громади підписання цього договору стане знаковою подією, адже раніше вони обслуговували у Слов’янській районні лікарні, яка розташована за 75 кілометрів від громади.

«Децентралізація нарешті допомогла вирішити питання, яке роками хвилювало наших мешканців. У наших планах подальший розвиток співпраці з Краматорськом», – заявив він.

Механізм реалізації договору передбачає часткове перенаправлення субвенції, яка надходить з державного бюджету на охорону здоров’я у Андріївській ОТГ, до бюджету Краматорська. Від муніципалітету Краматорська мешканці громади натомість отримують повний спектр медичних послуг, які надають лікарні міста.

 

Джерело: https://dn.gov.ua/ua/news/u-kramatorsku-pidpisali-pershij-v-oblasti-mizhmunicipalnij-memorandum