тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

З метою обміну досвідом викладачі Донецької області відвідали Чеську республіку

З 30 вересня по 06 жовтня 2018 року делегація директорів опорних шкіл Донеччини у складі 7 викладачів перебували у навчальній поїздці до Чеської республіки.

Директори набули дуже корисного досвіду та добрих практик щодо організації навчально-виховного процесу в загальноосвітніх навчальних закладах, ознайомились із системою роботи з обдарованими дітьми, набули практичних навичок впровадження інноваційних методик викладання навчальних предметів, зокрема англійської мови, фізики, математики під час відвідування класичної гімназії в м. Німбурк. Ознайомились із системою інспектування та атестації шкіл в Чеській республіці.

З особливостями організації інклюзивної освіти директорів познайомила Люсі Мак’ю, керівник Чеського товариства інклюзивної освіти. Цікавим та корисним був досвід, набутий під час зустрічі з директором Молодіжного центру м. Прага Лібером Бездзеком щодо залучення до гурткової позаурочної роботи вузьких спеціалістів-непедагогів та фахівців-батьків.

Зі структурою та системою освіти в Чеській республіці керівники шкіл познайомились під час зустрічей з директором відділу освіти Муніципалітету Праги та головою департаменту освіти обласного уряду Центральної Чехії. Корисною також була зустріч із дослідником та експертом системи освіти Яною Страковою.

На вищому рівні було організовано проживання, харчування та екскурсії для української делегації.

 

Джерело: https://dn.gov.ua/ua/news/z-metoyu-obminu-dosvidom-vikladachi-doneckoyi-oblasti-vidvidali-chesku-respubliku