https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

На Донеччині відкрито 18 опорних шкіл та 7 інклюзивних ресурсних центрів

На Донеччині проводиться системна робота щодо забезпечення умов для гідного розвитку та становлення молоді. Так, в різних куточках нашого регіону відкрито 18 сучасних опорних шкіл, які надають кожній дитині рівний доступ до якісного навчання.

Донеччина долучилися до національного проекту “Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації”. У рамках робочої поїздки в Донецьку область Марина Порошенко та голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Куць підписали Меморандум про долучення області до національного проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», який реалізується у співпраці з Міністерством освіти і науки України. На сьогодні розпочали роботу 7 інклюзивних ресурсних центрів. Забезпечується поступовий перехід дітей з особливими освітніми потребами від соціальної ізоляції до повноцінної інтеграції у суспільство.

Також наразі забезпечено житлом майже 450 дітей-сиріт. Важливий крок – реалізація проекту щодо закупівлі житла за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів.

 

Джерело: https://dn.gov.ua/ua/news/na-donechchini-vidkrito-18-opornih-shkil-ta-7-inklyuzivnih-resursnih-centriv