тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

«Тільки чітка стратегія гарантує розвиток регіону» – Олександр Куць

У Краматорську відбулось перше засідання Ради регіонального розвитку Донецької областіу новому складі та у розширеному форматі.
Участь у ньому взяли народні депутати України, міські голови, голови ОТГ, райдержадміністрацій та районних рад, керівники підрозділів обласної військово-цивільної адміністрації та центральних органів виконавчої влади, представники міжнародних організацій, наукових кіл, громадськості та бізнесу.

Очільник області звернувся до присутніх та зазначив, що сьогоднішнє засідання – крок до конструктивного діалогу щодо соціально-економічних питань кожної території нашої області, майданчик для підведення підсумків та визначення пріоритетів на майбутнє. 

«12 листопада у Києві відбулось засідання Національної ради регіонального розвитку, під час якого Президент України Петро Порошенко  зробив декілька важливих акцентів.

Перший – необхідно об’єднати зусилля на усіх рівнях, в кожній сфері. Наше спільне завдання – консолідація заради розвитку: всеосяжного, сталого та зрозумілого для кожної людини. Мешканці повинні стати партнерами та активними учасниками регіональної політики, відчути на собі позитивні наслідки від дій влади», – наголосив Олександр Куць.

Також він розповів про пілотні проекти та пріоритетні реформи, які реалізуються на Донеччині, незважаючи на складні обставини.

«Нам вдалося подолати істотне падіння та стабілізувати ключові показники, які характеризують соціально-економічний розвиток регіону. Тільки за умови збереження системного підходу та формування чіткого плану дій на майбутнє ми зможемо забезпечити стабільність та поступовий рух вперед», – підкреслив голова ДонОДА.

Олександр Куць також визначив чіткі завдання для керівників міст, районів та ОТГ на найближчі 3 місяці – це розробка планів перспективного розвитку територій на 2019-2021роки, які включать найважливіші проекти з розбудови місцевої інфраструктури: в першу чергу, створення або розвиток соціальних об’єктів та відкриття нових підприємств з додатковими робочими місцями.

«Головне, про що маємо пам’ятати – це консолідація зусиль та системний підхід. Ми маємо розуміти, що розвиток територій – це спільне завдання для кожного з нас», – наголосив керівник Донецької ОДА. 

5bffd5e3349a3953070966 820x360

 

Джерело: https://dn.gov.ua/ua/news/tilki-chitka-strategiya-garantuye-rozvitok-regionu-oleksandr-kuc