https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Прес-брифінг для ЗМІ на тему: «Підсумки діяльності Торецького міського центру зайнятості за період січень-вересень 2018 року»

26.10.2018 у приміщенні Торецького міського центру зайнятості пройшов прес-брифінг для ЗМІ на тему: «Підсумки діяльності Торецького міського центру зайнятості за період січень-вересень 2018 року». Директор центру зайнятості проінформувала присутніх про те, що протягом січня-вересня 2018 року статус безробітного отримали 528 осіб, що складає 73 % до відповідного періоду попереднього року (722 особи). Кількість зареєстрованих осіб, що мають статус безробітногостаном на 01.10.2018 року складає 204особи, до аналогічного періоду минулого року – 78% (262 особи). З числа зареєстрованих безробітних по соціально-демографічному складу:

– жінки – 178 осіб;

– молодь у віці до 35 років – 57 осіб;

– службовці – 70 осіб;

– особи, які займали робочі місця, що не потребують професійної підготовки, або не мають професії – 105 осіб;

Станом на 01.10.2018р. допомогу по безробіттю отримують – 131 особа, перебувають на обліку 204 безробітних (у 2017 році – 262 безробітних).

Середня тривалість безробіття – 99 календарних днів.

Працевлаштовано 545 осіб, в т.ч. 263 зареєстрованих безробітних, що складає 28,5% від загальної кількості осіб, які мали статус безробітних (923 осіб). Виконання програми з працевлаштування (950 осіб) – 57,4%.

Навчалися за направленням служби зайнятості 189 осіб із числа безробітних громадян, в т.ч. 177 осіб пройшли стажування. Виконання програми (270 осіб) – 70%.

Протягом січня-вересня 2018 року укладено 28 угод на проведення громадських робіт. З початку року у громадських та інших роботах тимчасового характеру прийняло участь 238 осіб, в тому числі у громадських роботах – 125 осіб, у тимчасових роботах – 113 осіб. Виконання програми (530 осіб) – 45%.

На нові робочі місця з виплатою компенсації єдиного соціального внеску роботодавцям працевлаштовані 10 осіб з числа громадян, що потребують додаткового соціального захисту. Виконання програми (5 осіб) – 200%.

Працевлаштовані з наданням компенсації витрат роботодавцям на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб протягом січня-вересня 2018 – 2 особи. Виконання програми (3 особи) – 66,7%.

На сьогоднішній день одним з головних напрямків діяльності служби зайнятості є -профорієнтаційна робота з молоддю, яка націлена на виявлення професійних схильностей.

В сучасному світі важливо знайти своє місце у житті, тому питання вибору майбутньої професії дуже актуальне для молодих людей.   Спеціалісти Торецького міського центру зайнятості систематично проводять заходи  в центрі зайнятості та в учбових закладах міста для учнів 8-11 класів та студентів. Профорієнтаційними послугами охоплено 652 особи із числа безробітних, 799 школярів та 203 студенти.

Одним із напрямів діяльності державної служби зайнятості є сприяння в започаткуванні власної справи незайнятим громадянам з метою забезпечення їхньої зайнятості. Здійснюється підготовка безробітних громадян для організації малого бізнесу. Їх залучають до участі в семінарах з підприємницької діяльності, що проводяться за участю фахівців центрів зайнятості, податкових органів, фінансових та підприємницьких структур, що надають широкий спектр інформаційних та консультаційних послуг з юридичних, економічних та інших питань.

За період січень-вересень 2018 року одноразову виплату по безробіттю для організації підприємницької діяльності отримали 4 безробітних. Теми бізнес-планів: «Роздрібна торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів», «Роздрібна торгівля з лотків і на ринках харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами», «Діяльність фітнес-центрів», «Магазин роздрібної торгівлі чайної та кофейної продукції з дегастацією». Проведено 4 засідання комісії з питань одноразової виплати допомоги по безробіттю. Разом з тим, Торецький міський центр зайнятості постійно проводить роботу по залученню клієнтів які бажають отримати допомогу по безробіттю одноразово для здійснення підприємницької діяльності. З початку року проведено 24 тренінги (265 осіб)  щодо основ бізнес-планування в рамках роботи центру розвитку підприємництва «Ініціатива». «Тренінги повинні стати суттєвою допомогою тим, хто тільки планує відкрити власну справу, а для діючих підприємців – шансом підвищити успішність, створити нові робочі місця, покращуючи тим самим економічний клімат в регіоні» – вважають спеціалісти центру зайнятості.

Підсумувала свій звіт директор Торецького міського центру зайнятості О.В.Боровська, накреслила пріоритетні напрямки роботи служби зайнятості. Запроваджено сучасні сервіси, які значно спрощують доступ до послуг Служби, в тому числі через електронні майданчики. Це і електронна черга, послуги відео-резюме та відео-вакансій, проведення профінформаційних семінарів в режимі вебінарів, тестування в режимі on-line, надання профконсультацій для молоді. Продовжується  активне запровадження профілювання безробітних для попередження ризиків довготривалого безробіття та соціальний супровід за підходом кейс-менеджмент.

Служба зайнятості завжди готова прийти на допомогу у вирішенні питань зайнятості тим, хто її потребує.

11120181026 102207