тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

У Краматорську розпочався дводенний форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави»

Сьогодні, 25 жовтня, у Краматорську розпочався масштабний дводенний форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави». Захід організовано Донецькою та Луганською облдержадміністраціями, Комітетом Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за підтримки Ради Європи.

У форумі беруть участь народні депутати України – члени Комітету, голови профільних підкомітетів, представники центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування України, представники всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, експертного та наукового середовища, міжнародні партнери.
В рамках заходу планується обговорити стан розвитку місцевого самоврядування та актуальні питання законодавчого регулювання у зазначеній сфері, стратегічне планування як інструмент нової регіональної політики, вирішення питань ВПО, розвитку суспільного мовлення та мовлення громад, інструменти безпеки в громадах, а також ознайомитися з європейським досвідом та стандартами у відповідних сферах.

Заступник голови Ради Європи в Україні Олена Литвиненко та перший заступник голови Донецької ОДА Євген Вілінський  урочисто відкрили захід  та привітали учасників форуму. Олена Литвиненко у своїй промові подякувала організаторам форуму та висловила сподівання, що сьогоднішня дискусія буде цікавою та результативною.

«Для Ради Європи є надзвичайно важливим підтримати цей форум. Це вже третій поспіль форум, і проведення таких заходів вже стало гарною традицією. Сподіваюсь, що така співпраця продовжиться і надалі», – наголосила Олена Литвиненко.

Вона також розповіла, що організатори взяли за основу реформу децентралізації, бо вона є вкрай важливою для України сьогодні – це комплексна, всеохоплююча реформа, яка стосується всіх сфер життєдіяльності.

«Сьогодні перед нами стоять надзвичайні виклики. Я думаю, що жодна країна не проводила таку глобальну реформу в такий короткий термін, ще й в умовах війни. Тому ми сьогодні будемо говорити про проблеми, які є на Донбасі, ми повинні сьогодні обговорити питання освіти та спроможності місцевих громад», – наголосив перший заступник голови ДонОДА.

Він також зазначив, що вчора у Донецькій ОДА відбулась зустріч з представниками Ради Європи на якій говорили про координацію надання міжнародної допомоги. Проблема полягає в тому, що є велика кількість проектів, які зосереджені в певних громадах, а деякі ОТГ залишаються неохопленими.

«Вірю в те, що саме сьогодні ми зможемо обговорити всі ці проблемні питання та знайти правильні рішення», – наголосив Євген Вілінський. 

 

Джерело: http://dn.gov.ua/u-kramatorsku-rozpochavsya-dvodennyj-forum-efektyvne-mistseve-samovryaduvannya-yak-zaporuka-demokratychnoyi-ta-pravovoyi-derzhavy/