https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

«Туристичні кластери 300+»

Облдержадміністрація з метою сприяння організації розвитку туристичного сектору повідомляє, що наразі в Україні діє проект «Туристичні кластери 300+» (далі Проект), одним з ініціаторів якого є Всеукраїнська федерація роботодавців в сфері туризму України.

Туристський кластер (англ. cluster — «гроно», «група», «скупчення») – це концентрація на певній території підприємств індустрії туризму, які взаємодіють між собою з метою створення туристського продукту. Групи підприємств спільно використовують туристські ресурси, інфраструктуру, ринок праці та взаємодоповнюють один одного.
За даними Всесвітньої туристичної організації UNTWO міжнародні прибуття туристів стрімко зросли, починаючи з 25 мільйонів в 1950 році, 278 мільйонів у 1980 році, 527 мільйонів 1995 році та 1,32 мільярда у 2017 році. Очікується, що до 2030 року цей показник зросте до 1,8 мільярдів.
Мета Проекту – це сталий розвиток територій України завдяки збільшенню туристичної привабливості нашої країни та її регіонів.
Сталий підхід до розвитку туризму, а саме – дотримання економічних, соціальних та екологічних аспектів сталого розвитку повинні враховувати інтереси зацікавлених сторін, включаючи потреби місцевих громад, туристів представників бізнесу та влади.
Посилання на інформаційний ресурс Проектуhttp://travelpeople.com.ua/, де можна ознайомитися з результатами впровадження дійсних туристичних кластерів, а також долучитись до участі.