тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

«Якщо буде збережено режим тиші, газопостачання Мар’їнки та Красногорівки вдасться відновити за декілька місяців» – Олександр Куць.

Про це заявив під час прес-конференції голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць.

Очільник області зазначив, що забезпечення Мар’їнки та Красногорівки газом одне із гострих проблемних питань в області. Внаслідок бойових дій ці населені пункти залишаються без газопостачання вже майже  чотири роки.

6 червня 2016 року ПАТ «Донецькоблгаз» були завершені будівельно-монтажні роботи з прокладання підвідного газопроводу високого тиску «ГРС Мар’їнка – м. Мар’їнка – м. Красногорівка», що могло б дозволити відновити газопостачання міст Мар`їнка та Красногорівка. Проте, не було налагоджено безпечний доступ до виконання відновлювальних робіт на ГРС.

«Наразі нарешті процес рушився з місця. За допомоги ОБСЄ, Операції Об’єднаних сил було отримано дозвіл на допуск до газорозподільної станції. Ми переговорили з «Красногорівським вогнетривким заводом», вони вже заключили усі договори на обстеження та  експертизу. Я дуже сподіваюсь, що ми зможемо продовжити роботи, які були розпочаті на окремих ділянках газорозподільчої станції», – розповідає Олександр Куць.

«Головна умова для повернення газу Мар’їнці та Красногорівці – режим тиші. І, якщо все буде добре, то сподіваюсь, що зовсім скоро ми зможемо повернути газопостачання цим населеним пунктам. Звісно, це дуже амбітний проект, бо, на жаль, не все залежить від нас», – підкреслив голова ДонОДА.

P2470941 min

 

Джерело: http://dn.gov.ua/yakshho-bude-zberezheno-rezhym-tyshi-gazopostachannya-mar-yinky-ta-krasnogorivky-vdastsya-vidnovyty-za-dekilka-misyatsiv-oleksandr-kuts/