тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Олександр Куць розповів про 100 днів роботи на посаді

Сьогодні у Краматорську відбулася зустріч голови Донецької облдержадміністрації з представниками засобів масової інформації, на якій Олександр Куць звітував про 100 днів роботи на посаді.

Олександр Куць акцентував увагу на основних напрямах, над якими ведеться робота в області. Це розвиток гуманітарної сфери, відбудова інфраструктури, розвиток економіки та залучення інвестицій, інформаційна безпека і захист ВПО, екологічна безпека регіону та здорове життя.

Голова Донецької облдержадміністрації підкреслив – все, що відбувається в області є результатом злагодженої роботи структурних підрозділів ОДА, міської та районної влади.

Очільник області детально розповів, що було зроблено та які плани має Донецька ОДА за усіма напрямками роботи.

 «В області вже працює 16 оновлених опорних шкіл, які мають новітнє обладнання. Проведено капітальний ремонт будівель та благоустрій прилеглих територій. Також усі заклади доступні для дітей з особливими потребами. Наразі відкрито чотири опорні школи. Що стосується інклюзивної освіти, то наразі функціонує 121 інклюзивний клас, де здобувають освіту 187 дітей з особливими освітніми потребами. Ми запланували відкриття 20 ресурсних центрів підтримки інклюзивної освіти, 7 таких центрів вже працює на Донеччині», –  наголосив очільник області.

Окремо голова ОДА приділив увагу питанням безпеки. Так, тиждень тому було відкрито центр безпеки громадян у Талаківці. Це перший  такий центр, який знаходиться поблизу лінії розмежування. Всього на території Донецької області функціонує 7 центрів безпеки.

«Наразі у роботі ще 9, до кінця року плануємо відкрити 13 таких центрів. Питання безпеки є вкрай важливим для нашої області, тому у межах своїх повноважень намагаємося зміцнити безпекову складову не лише на суші, а й на морі. Зокрема, придбали коштом обласного бюджету рейдово-водолазний катер вартістю 5,7 млн грн. За його допомогою спецпризначенні аварійно-рятувального загону, який базується у Маріуполі, зможуть розміновувати акваторію, виявляти та знешкоджувати вибухонебезпечні предмети, рятувати людей», – розповів очільник області.

Олександр Куць наголосив, що є багато напрямків, на які обласна влада має звернути увагу. «Проблемне питання для Донеччини це забезпечення переселенців житлом. Стосовно цього питання було багато обговорень і з профільними департаментами, і з депутатами Верховної Ради України і з представниками Кабінету Міністрів, але все одно прийшли до висновку, що єдине правильне рішення – житло потрібно будувати», – наголосив очільник області.

Наразі розроблені певні програми, які погодили народні депутати від Донецької області, як будуть лобіювати їх прийняття у парламенті. Є багато проектів, є пропозиції, але необхідно розпочати будувати житло. «Поки ми не розпочнемо цей процес, ми не зможемо виконати обіцянки які ми давали людям на 100%», – підкреслив голова ОДА.

Також він зазначив, що на жаль, невирішеним є питання щодо забезпечення регіону водою. «Система водопостачання зношена на 70%. Ми має багато проблем у цьому напрямку. Усім відомо, що нажаль вода до нас постачається з тимчасово окупованої території. ДФС знаходиться в сірій зоні, через що постійно потрапляє під обстріли», – зазначив Олександр Куць.

Очільник Донеччини розповів, що в області продовжуються роботи з підготовки до зими, тривають ремонти мостів та доріг, відбудовується інфраструктура, велика увага приділяється забезпеченню дітей-сиріт житлом – надано житло 54-м особам, планується придбати ще  235  одиниць житла.

43046289 2237654216255610 8066388098776301568 o

 

Джерело: http://dn.gov.ua/oleksandr-kuts-rozpoviv-pro-100-dniv-roboty-na-posadi/