https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Ми не стоїмо на місці – Глава держави про зміни, які відбуваються в Україні

Президент Петро Порошенко констатує, що за останні роки й рік, що минув, в Україні було ухвалено низку важливих реформаторських рішень, які сприятимуть розвитку країни. Зокрема, Закон «Про національну безпеку України».

«Чому це так важливо? Тому, що нарешті він відкриває, створює всю законодавчу базу і відкриває з боку України двері до Північноатлантичного альянсу», — сказав Глава держави під час виступу на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) і нагадав, що чотири роки тому, коли він був обраний Президентом, на законодавчому рівні офіцерам НАТО було заборонено входити до Генерального штабу та до Міністерства оборони.

Також був прийнятий Закон про кібербезпеку, проведена медична, освітня реформа, революційний реформаторський Закон про приватизацію, нарешті скасований декрет про обмеження валютної свободи, який був підписаний ще 25 років тому. «Тоді це був вимушений крок. А зараз ми з впевненістю дивимося в майбутнє і тому прийняте це рішення», — констатував Петро Порошенко.

Ще одним щаблем свободи Президент назвав забезпечення вільного руху капіталів, якого було досягнуто завдяки прямому діалогу з бізнесом, «виконуючи побажання бізнесу». На його думку, цей крок є важливим і потрібним в умовах, коли країна має свободу руху людей завдяки безвізовому режиму, руху товарів завдяки поглибленій та всеохоплюючій зоні вільної торгівлі, вільний рух послуг. «Це ознака цивілізованої європейської країни», — переконаний Глава держави.

Нарешті також було ухвалено закони про акціонерні товариства та товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю, прийнято президентські пропозиції до Закону про єдине вікно на митниці. «Не треба ходити по всяких чиновниках, бюрократах, а інколи корупціонерах — треба обмежити контакти людини й держави і зробити їх максимально прозорими», — зазначив Петро Порошенко.

Крім того було запроваджено систему електронних державних закупівель, що сприяло не лише посиленню боротьби з корупцією, а й зміцненню позицій України у рейтингу запровадження інновацій.

«Так, ми не стоїмо на місці і піднялися у світовому рейтингу інновацій. ProZorro стало не лише символом антикорупції. Воно побудоване на хмарних технологіях, на відкритому коді, SCRUM-технологіях. Запущено єдиний веб-портал використання публічних коштів з десятками мільйонів документів у форматі відкритих даних. Немає більше бар’єру для того, хто хоче брати участь у цьому процесі. Електронні державні послуги стають, нарешті, символом нашого життя», — наголосив Президент.

Наступним кроком у цьому напрямку Глава держави назвав створення бази Державного земельного кадастру та Реєстру речових прав. «Багато було розмов про blockchain. Розпочато, нарешті, процес переведення на blockchain Державного земельного кадастру, Реєстру речових прав. Національний банк готується до запуску національних електронних грошей», — сказав він.

Також було розпочато реформу системи охорони здоров’я, запроваджено телемедицину на селі, яка допомагає рятувати життя тисяч українських селян, високий динамізм в інноваціях характерний зараз і для української фармацевтики. Впроваджуємо інновації в освіті — школах та університетах, констатував Петро Порошенко.

 

Джерело: https://www.president.gov.ua/news/mi-ne-stoyimo-na-misci-glava-derzhavi-pro-zmini-yaki-vidbuva-49562