https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Порядок надання послуг із психологічної реабілітації та перелік реабілітаційних установ

Учасникам антитерористичної операції, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та яким встановлено один з статусів відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» відповідно до  Порядку проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності, затвердженому постановою  Кабінету  Міністрів України  № 1057 від 27 грудня 2017р. передбачена психологічна реабілітація. Оплата послуг із психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності здійснюється відповідно доПорядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 р. № 4 за рахунок державного бюджету.

Психологічна реабілітація – це комплекс заходів, що здійснюються з метою збереження, відновлення або компенсації порушених психічних функцій, якостей, особистого та соціального статусу особи, сприяння психосоціальній адаптації до зміненої життєвої ситуації, осмислення досвіду, отриманого в екстремальній ситуації, та застосування його в житті.

Психологічна реабілітація надається учасникам антитерористичної операції, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та яким установлено один з статусів відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Згідно  до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності», затвердженому постановою Кабінету Міністрів України №497 від 12.07.2017 для проходження психологічної реабілітації отримувач послуг звертається до Управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) із заявою, складеною в довільній формі, до якої додаються копія посвідчення учасника бойових дій (або інваліда війни, або учасника війни)  та копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення. Отримувачі послуг, що мають статус постраждалого учасника Революції Гідності, разом із заявою подають копію посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності.Під час подання копії документів, особи надають оригінал для огляду.

Тривалість курсу у стаціонарних умовах для проходження психологічної реабілітації складає 18 днів.

У 2018 році згідно до Наказів  Начальника Управління соціального захисту населення військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області до переліку  суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації включені:

– ТОВ «Пансіонат «Ірбіс», Херсонська обл.., Скадовський р-н, м.Скадовськ, вул. Поповича,1.

– ДП «Південь – Курорт – Сервіс» санаторій «Оризонт», Одеська обл.., м.Білгород-Дністровський, с.Сергіївка, вул..Гагарина, 1-А.

– ТОВ «Санаторій «Токарі», Сумська обл., м.Лебедин, с.Токарі,  вул. Санаторна, 96.

Послуги із психологічної реабілітації надаються окремо або в комплексі з іншими оздоровчими, фізкультурно-спортивними, санаторно-курортними, медико-психологічними та соціальними послугами. Бажаючим пройти психологічну реабілітацію, надається безоплатний проїзд до місця проведення психологічної реабілітації. 

З даного питання необхідно звертатися до Управління  соціального захисту населення військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області  ( кабінет №17), при собі  мати  оригінали  та  копії   документів.      

Управління соціального захисту населення  військово-цивільної адміністрації приймає щодня (крім суботи та неділі, другої та четвертої  п’ятниці кожного місяця) с 7.30 до 16.00, перерва з 12.00 до 12.30.