тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

На Донеччині вшанували пам’ять загиблих захисників Краматорська та Слов’янська

05.07.2018 на Донеччині біля меморіалу на трасі Краматорськ-Слов’янськ відбувся мітинг та покладання квітів з нагоди Дня визволення північних міст Донеччини. У заході взяли участь перший заступник очільника області Євген Вілінський, військові, громадські активісти.

«Я хотів би нас всіх привітати зі святом та вклонитися побратимам. Ми повинні зробити все, щоб цей жах, який тут був і продовжується на нашій землі, ніколи більше не повторювався, а синьо-жовтий прапор, який сьогодні майорить над нашими містами – був навічно. А для загиблих найкраща наша подяка буде – це розбудова всієї України, про яку мріяли хлопці, поклавши своє життя тут», – наголосив перший заступник очільника області Євген Вілінський.

Нагадаємо, 5 липня 2014 року о 13:00 бійцями-розвідниками 2-го батальйону Національної гвардії над міськрадою Слов’янська було встановлено український прапор. Того ж дня передові сили Національної гвардії увійшли і до Краматорська. Першими йшли розвідники та сапери, за ними – інші військові підрозділи.

Визволення цих міст, які майже три місяці перебували під окупацією російсько-терористичних угруповань, стало черговою перемогою українських військових над сепаратистськими бандформуваннями. Утікаючи, окупанти залишили величезні арсенали зброї російського виробництва.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. У липні 2014 року, крім Слов’янська і Краматорська, українські військові визволили від проросійських бойовиків Костянтинівку, Дружківку, Бахмут.

DSC 0400 min

 

Джерело: http://dn.gov.ua/na-donechchyni-vshanuvaly-pam-yat-zagyblyh-zahysnykiv-kramatorska-ta-slov-yanska/