https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Тижневий інформаційний дайджест подій міста Торецьк 26.06.2018

#Освіта

Команда учнів 10 класу закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №17 стала переможцем Міжнародного конкурсу «Історичні змагання у Білорусі, Грузії, Молдові та Україні». На конкурс було подано 288 робіт із усіх куточків України, високоповажне журі відібрало 12. Команда школи посіла друге місце з відеофільмом «Пам’ятки менонітської культури селища Нью-Йорк-Новгородське». 15-16 червня 2018 року представники команди були запрошені на нагородження до Києва.

19 червня 2018 року в Торецьк з візитом прибула посол доброї волі Агнес Чан. В рамках візиту за участю заступника керівника військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Олени Кульбачної, заступника начальника міського управління освіти Наталії Тинкован посол відвідала заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів «Художньо-естетична гімназія».

#Культура_і_спорт

17 червня в залі Торецького музичного коледжу відбулось свято краси і чарівності – Конкурс Міс Торецьк 2018. Десять найвродливіших дівчат змагались в граціозності та чарівності, демонструючи свої таланти в танцювальних, вокальних творчих номерах.
За підсумками журі Віце міс Торецьк стала Тетяна Субботіна, а найчарівнішою та найяскравішою дівчиною Торецька, отримавши звання Міс Торецьк 2018 та сертифікат від керівника військово-цивільної адміністрації міста Торецьк на одну тисячу гривень, – Олена Євтюхіна.

22 червня в Торецьку під патронатом УВКБ ООН відбулось свято для дітлахів «Клоуни без кордонів». Діти могли побачити виступ клоунів та навіть безпосередньо прийняти у ньому участь.

#Громадянське_суспільство

22 червня голова Торецької міської організацій «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Винник провів зустріч з головним лікарем Центральної міської лікарні Віктором Чупруновим. Напередодні Центральній міській лікарні м. Торецьк передано 20 функціональних ліжок та 20 матраців до них, з яких 8 ліжок розміщено в акушерсько-гінекологічному відділенні, 6 – в терапевтичному, 5 – в неврологічному відділеннях, 1 – у відділенні анестезіології. Ліжка оснащені підйомним механізмом, зручні у користуванні.

23 червня до Дня молоді та Дня молодіжних та дитячих громадських організацій в Центрі розвитку для молоді та дітей «TEENДІМ» у дружній і невимушеній обстановці з перервою на каву-брейк відбувся семінар на тему «Як створити громадську організацію».

23 червня в сквері ш. Центральна відбувся #культурний_двіж за участю ініціативної групи #культурні_хулігани, до якого міг приєднатися кожний охочий.

24 червня в рамках святкування до Дня молоді та Дня молодіжних та дитячих громадських організацій в Торецьку відбувся молодіжний квест. Чотири команди – «Зелені», «Помаранчеві», «Жовті» та «Фіолетові» проявляли свою майстерність, винахідливість та ерудицію в захоплюючих конкурсах, а переможцем стали «Фіолетові». По закінченню квеста учасники взяли участь в Just dance на центральній міській площі.

#Соціальна_сфера

20 червня на базі Центру розвитку підприємництва Торецького міського центру зайнятості для всіх бажаючих пройшов бізнес-тренінг за участі соціальних партнерів. Учасники заходу отримали інформацію щодо діючих грантових програм, в тому числі Український донецький куркуль, ознайомились із структурою бізнес-плану, дізнались про топові бізнес-ідеї, які не вимагають великих грошових вкладень, отримали інформацію щодо участі у конкурсі «Чому я обираю власний бізнес», який організовується в рамках співпраці з Донецькою торгово-промисловою палатою.

21 червня директор Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики України Руслан Колбаса та заступник директора Департаменту соціальних послуг та інтеграції Міністерства соціальної політики України Вікторія Галайдюк прибули в місто Торецьк з робочим візитом. Метою візиту було вивчення ситуації соціального захисту дітей в містах проведення операції Об’єднаних сил та надання дітям, що мешкають на цих територіях, статусу дітей, які постраждали в результаті воєнних дій та збройних конфліктів.

22 червня, в День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, за участю заступників керівника військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Юрія Євсікова та Олени Кульбачної, військовослужбовців 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, військової комендатури, військового комісаріату, громадських організацій, представників закладів освіти та громадян міста відбулось покладання квітів до меморіального комплексу «Слава», пам’ятного знаку, присвяченому захисникам України, полеглим за визволення міста Торецьк та пам’ятної експозиції в будівлі військово-цивільної адміністрації.

22 червня Торецьк відвідали волонтери Вільям та Любов Вартон. Волонтери не в перше в Торецьку, та завжди допомагають місцевим мешканцям, які опинились у важких умовах. Так, сьогодні надано допомогу людям, що мешкали в с. Південне, але у зв’язку з обстрілами проросійських окупантів вимушені були залишити свої домівки та переїхати жити у Торецьк.