тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Торецьке міське управління Держпродспоживслужби інформує

Торецьке міське управління Держпродспоживслужби повідомляє про підтвердження  Дніпропетровською регіональною державною лабораторією Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів діагнозу захворювання африканська чума свиней у патматеріалі, відібраному у  диких свиней, загиблих  на території  мисливських  угідь  Сіверської міської ради  Бахмутського району Донецької області.

Кількість спалахів хвороби – 1 спалах (9 загиблих диких кабанів від 3 до 12 – місячного віку).

Епізоотичним осередком визначено територію мисливських угідь Сіверської міської ради Бахмутського району Донецької області, розташовану на відстані 50 метрів від центрального входу в базу відпочинку «Дінець» (с. Дронівка, вул. Бібліотечна, 53).

Визначено:

зона захисту – територія мисливських угідь Сіверської міської ради  Бахмутського району Донецької області радіусом  до 3 км від епізоотичного вогнища , розташованого на відстані 50 метрів від центрального входу в базу відпочинку «Дінець» (с. Дронівка, вул. Бібліотечна,53).

межі зони нагляду –  територія радіусом до 10 км від зовнішніх меж зони захисту, до складу якої входять мисливські  угіддя Сіверської міської ради Бахмутського району Донецької області.

Згідно Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 р. №111 « Про затвердження інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней» Торецьким міським управлінням Держпродспоживслужби приймаються відповідні  заходи з  недопущення  розповсюдження африканської чуми свиней на території м. Торецьк.