https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Донецьку область з робочим візитом відвідала делегація Міжнародної організації з міграції

09.06.2018 у Донецькій ОДА відбулась зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Євгена Вілінського з представниками Міжнародної організації з міграції (МОМ) на чолі з регіональним директором країн Південно-Східної Європи, Східної Європи та Центральної Азії Регіонального представництва МОМ у Відні Аргентиною Сабадош та головою Представництва МОМ в Україні Томасом Лотар Вайсом.

В ході зустрічі представники делегації розповіли, що планують розширити свою діяльність у Донецькій та Луганській областях. Серед напрямків роботи МОМ – проекти із соціального згуртування громад,надання безумовної грошової допомоги, підтримки само зайнятості та мікропідприємництва, а також проекти з поліпшення умов та безпеки цивільних осіб, які перетинають пункти пропуску та відновлення інфрастктури.

Євген Вілінський розповів, що Донецька ОДА розпочала роботу щодо створення координаційної ради серед міжнародних організацій та донорів, для того щоб уникнути дублювання проектів та охопити якомога більше міст та громад області.

«Таку нашу ініціативу вже підтримали USAID та ПРООН, пропонуємо і вам долучитись до нашого проекту. Основна мета – показати нашим партнерам, де є можливість для реалізації проектів, показати де люди потребують допомоги. Також департаментом інвестиційно-інноваційного розвитку та міжнародних відносин облдержадміністрації створена інтерактивна мапа, на якій позначені об’єкти, що потребують відновлення. Мапа постійно оновлюється, завдяки чому є можливість оперативно та достовірно дізнаватись інформацію» , – повідомив перший заступник очільника області.

Аргентина Сабадош та Томас Лотар Вайс розповіли, що вже працювали за такими методами, тому зможуть не тільки реалізувати спільні проекти з Донецькою ОДА та взяти участь у координаційній раді, а і надати консультативну допомогу у разі необхідності.

Також регіональний директор країн Південно-Східної Європи, Східної Європи та Центральної Азії Регіонального представництва МОМ у Відні підкреслила, що прагнення до організації такої діяльності на Донеччині говорить про те, що обласна влада зацікавлена у довгострокових проектах та прагне створити для населення якомога комфортні умови проживання.

Євген Вілінський подякував представникам делегації за підтримку Донеччини і бажання допомагати її мешканцям, та наголосив: «Основна задача – підтримка населення, яке постраждало від війни та якнайшвидше повернення мирного життя на Донеччину».

rxOPOQW Nsc

 

Джерело: http://dn.gov.ua/donetsku-oblast-z-robochym-vizytom-vidvidala-delegatsiya-mizhnarodnoyi-organizatsiyi-z-migratsiyi/