https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Сонячні панелі дозволяють українським родинам заощаджувати на витратах за електроенергію, а також заробляти

Про переваги встановлення приватних сонячних електростанцій та стрімке зростання попиту українців на такі СЕС розповів Голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час інтерв’ю 24 каналу.

2 DSC 0055

«Якщо встановити сонячну станцію у своєму домогосподарстві потужністю до 30 кВт, то можна не лише самостійно дбати про електрозабезпечення будинку, а й продавати у загальну мережу надлишок виробленої електроенергії за «зеленим» тарифом. На сьогодні цей тариф становить 18,09 євроценти за 1 кВт*год», – пояснив Голова.

1 DSC 0044

 

Така можливість з’явилася у червні 2015 р., коли спільно з Держенергоефективності було розроблено та прийнято Закон України № 514-19 (http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/514-19).

У результаті за 3 роки кількість сонячних станцій, встановлених приватними домогосподарствами, зросла із 132 приватних СЕС станом на кінець IIIкварталу 2015 р. до 3553 СЕС станом на кінець Iкварталу 2018 року.

Наприклад, власник сонячної станції потужністю 30 кВт на Київщині продає державі «чисту» електроенергію та отримує щомісяця біля 20-30 тис. гривень.

«Загалом в країні близько 6,5 млн приватних домогосподарств. Це величезний ринок для виробників СЕС і сьогодні ми вже можемо гордитися тим, що вітчизняний бізнес працює у цій сфері», – заявив С. Савчук.

3 i i

Зокрема, в м. Енергодар (Запорізька область) українська компанія займається випуском сонячних панелей. Одну з таких панелей потужністю 270 Вт продемонстрував у ході інтерв’ю. У рік компанія виробляє сонячних панелей потужністю 15 МВт.

Чим більше буде такого вітчизняного «зеленого» бізнесу, тим більшою буде конкуренція, економіка міцнішою, а «чисті» технології доступнішими.

Деталі дізнавайтеся із відеосюжету: https://www.youtube.com/watch?v=xtj_PpJAA4E

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності