тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

«Операція Об’єднаних сил спрямована на відсіч російської агресії» – Сергій Наєв

У Краматорську пройшов спільний брифінг Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського та голови Луганської ОДА Юрія Гарбуза. Під час брифінгу Сергій Наєв надав пояснення щодо особливостей впровадження операції Об’єднаних сил.

«Головна відмінність ОС від АТО у тому, що це військова операція, спрямована на відсіч російській агресії та припинення окупації російсько-терористичними військами окремих районів Донецької та Луганської областей. Зараз ми маємо справу не тільки з терористичними угрупуваннями так званих «ДНР» та «ЛНР». Ми ведемо боротьбу з російськими окупаційними військами. Так звані 1-й та 2-й армійські корпуси входять до складу 8-ї армії Російської Федерації, звідки отримують спорядження та боєприпаси. Усі офіцери у цих підрозділах – російські кадрові військові. Ми не прогнозуємо загострення бойових дій у зв’язку з початком операції, проте готові дати адекватну відповідь на будь-яку агресію з боку окупантів», – заявив Сергій Наєв.

Павло Жебрівський підкреслив, що головною метою операції є відновлення територіальної цілісності.

«Зараз є два основні напрямки – військовий та цивільний. По-перше, нам потрібне найбоєздатніше військо, і військово-цивільні адміністрації зі свого боку можуть зробити значний внесок у розвиток армії.  По-друге, ми маємо налагодити комунікацію між військовими та цивільними для того, щоб усі зрозуміли хто кого захищає. Зазначу, що наша перемога залежить не лише від військових успіхів, але й від того, наскільки якісним буде життя людей на контрольованих Україною територіях», – зауважив Павло Жебрівський.

Також очільник області підкреслив, що спільно зі штабом операції Об’єднаних сил буде переглянуте розташування блок-постів для спрощення переміщення громадян у межах Донецької області.  

Окремо Сергій Наєв зазначив, що ОС у своїх діях  виходять з того, що по обидві сторони від лінії зіткнення знаходяться громадяни України, життя та здоров’я яких є однаково цінним для держави. Тому для дотримання законності та безпеки громадян у склад Об’єднаних сил входять підрозділи Збройних сил України, Національної поліції, Служби безпеки та Державної прикордонної служби.

 

Джерело: http://dn.gov.ua/operatsiya-ob-yednanyh-syl-spryamovana-na-vidsich-rosijskoyi-agresiyi-sergij-nayev/