тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

«Донеччина має бути найчистішою областю України», – Павло Жебрівський

Саме такудумку висловив очільник області Павло Жебрівський під час засідання колегії обласної державної адміністрації, одним із питань порядку денного якої був звіт про стан виконання у 2017 році Програми поводження з відходами в Донецькій області на 2016-2020 роки.

В рамках  цієї програми, за рахунок передбачених законодавством джерел у 2017 році реалізовані проекти з придбання спеціалізованої техніки та обладнання, розпочаті роботи з будівництва регіональних полігонів та сміттєперевантажувальних станцій, проведена робота з популяризації роздільного збору сміття.

«Для Донецької області надзвичайне значення має розумний підхід до поводження з відходами. Сучасні полігони дозволяють лише частково вирішити нагальні проблеми, нам потрібен комплексний підхід до переробки та утилізації сміття. Попри усі проблеми, нам є чим пишатись – ми маємо унікальну установку з утилізації ртутьвмісних ламп, постійно оновлюємо парк техніки. Шлях до відповідального поводження з відходами важкий, але ми з нього не зійдемо», – підкреслив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

Програмою на 2017 рік було передбачено заходів на суму 608,07 млн. грн., у тому числі за рахунок обласного бюджету (обласного фонду охорони навколишнього природного середовища) на суму 315,36 млн. грн.

«Усього на заходи Програми у минулому році витрачено 246,21 млн. грн., у тому числі за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища – 178,44 млн. грн. Ми багато чого не встигли зробити через складність об’єктів, які ми будуємо. Ми маємо створити сучасну систему поводження з відходами, яка охоплюватиме і транспортування, і сортування, і захоронення відходів. Тому кожен крок робиться обмірковано та виважено», – зазначив директор департаменту екології та природних ресурсів Сергій Натрус. Також він розповів про заходи програми, заплановані на цей та наступний роки.

Так, рішенням колегії облдержадміністрації Програму поводження з відходами в Донецькій області на 2016-2020 роки було прийнято з доповненнями, внесеними головою Донецької ОДА Павлом Жебрівським.

Очільник області зазначив, що в розрізі цієї програми кожне місто та район має підготувати свою програму, в яку мають включити питання щодо роздільного збирання сміття та  очищення території.

«Немає бути жодного стихійного звалища на теренах цієї області. Донеччина має бути найчистішою областю України. І кожне місто має приділяти увагу і роздільному збиранню сміття, і придбанню сміттєвозів, і звісно очищенню територій», – наголосив Павло Жебрівський.

 

Джерело: http://dn.gov.ua/donechchyna-maye-buty-najchystishoyu-oblastyu-ukrayiny-pavlo-zhebrivskyj/