тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Павло Жебрівський взяв участь у XI Форумі Європа-Україна “Асоціація з ЄС і що далі?”

“Асоціація з Європейським Союзом – і що далі?” – під таким гаслом у місті Жешув (Польща) 13-14 березня 2018 року відбувся одинадцятий Форум Європа–Україна, у якому взяла участь делегація від Донеччини на чолі з головою облдержадміністрації  Павлом Жебрівським.

Головне завдання конференції – привернути увагу європейців до необхідності зміцнення реальної допомоги Україні заради пришвидшення перетворень, аби величезний економічний та суспільний потенціал України був використаний відповідним чином, а Україна зайняла гідне своїй історії, своїй стійкості та європейському покликанню місце в європейській родині.

Захід пройшов під почесним патронатом спікера польського парламенту – маршала Сейму Марека Кухцінського.

Основною темою Форуму стало питання модернізації та розвитку України у 2018 та наступних роках. Незалежно від кризи, яку країна переживає внаслідок російської агресії, окупації Криму і частини українського Донеччини, в Європі помічають явні ознаки відновлення економіки. Економічна та політична співпраця із західними країнами також відроджується.

Під час Форуму була  представлена щорічна доповідь на тему ситуації в Україні у минулому році, підготовлена Центром Разумкова. Відбулось дві пленарні сесії, за участю голів та віце-спікерів парламентів Польщі, України, регіональних сусідів та Європейського парламенту, а також членів урядів низки зацікавлених держав.

13 101

 

Джерело: http://dn.gov.ua/pavlo-zhebrivskyj-vzyav-uchast-u-xi-forumi-yevropa-ukrayina-asotsiatsiya-z-yes-i-shho-dali/