https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Жебрівський: Безпека і мир – запорука розвитку регіону

У 2017 році на Донеччині представниками ДСНС виявлено і знищено 30 140 одиниць вибухо-небезпечних предметів, приведено у готовність 186 захисних споруд. Про це під час звіту доповів голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

«Донеччина – регіон, в якому безпека є одним із найважливіших питань. Саме тому ми підійшли комплексно до вирішення цієї проблеми у громадах області. Так, створено 3 Центри безпеки громадян у Лиманській, Черкаській та Шахівській ОТГ. Такий підхід дозволяє швидше реагувати на ситуацію й забезпечити 20-хвилинну доступність до місця надзвичайної події», – наголосив під час доповіді керівник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

За словами очільника області, на Донеччині постійно триває робота з розмінування територій. Адже це перший крок для повернення у мирне життя населених пунктів, які постраждали від конфлікту. За 2017 рік обстежено 4 427 га на наявність вибухонебезпечних пристроїв, що дозволило повернути у користування 3096 га сільськогосподарських угідь. 

Також на Донеччині триває робота з подолання наслідків АТО. Насамперед мова йде про відбудову житла, відновлення газо- та електропостачання. Павло Жебрівський наголосив, що за 2017 рік на Донеччині відновлено 700 житлових будинків та споруд соціальної сфери, побудовано газопровід в Авдіївці, заведено з підконтрольної Україні території електропостачання для Травневого, Зайцевого, Гладосового та Авдіївки.

«Щодо звільнених територій хочу наголосити, що все у всіх трьох населених пунктах повною мірою функціонують державні органи влади та всі відповідні структури. У Верхньоторецькому вже все нормально, а от у Гладосовому та Травневому ще багато роботи. Дав доручення Облавтодору до неділі завершити роботи з будівництва дороги, але через складні погодні умови можемо не впоратись у визначений термін. Є ще одна проблема, яка потребує швидкого вирішення – МВС не ввела ці населені пункти у перелік підконтрольній владі. Відправив одного з заступників до Києва для вирішення проблеми, допомогти нам зголосилась пані Ірина Геращенко», – заявив Павло Жебрівський.

Очільник області підкреслив, що відновлення нормального життя у прифронтовій зоні – одне з найважливіших та найважчих завдань Донецької облдержадміністрації.

 

Джерело: http://dn.gov.ua/zhebrivskyj-bezpeka-i-myr-zaporuka-rozvytku-regionu/