тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Покращення екологічного стану Донецької області

Донецька ОДА постійно проводить заходи з покращення екологічного становища та моніторингу навколишнього середовища. Про це під час публічного звіту заявив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

«В області впроваджено першу в Україну автоматизовану систему моніторингу довкілля, яка відповідає вимогам директив ЄС. Відкрито очисні споруди у Костянтинівці, Бахмутському та Добропільському районах. Проведено озеленення та реконструкцію парків і скверів міст Бахмут, Новогродівка, Костянтинівка. Збільшено площу природно-заповідного фонду на 265,2 га», – зазначив очільник області.

Павло Жебрівський підкреслив, що для Донеччини критичне значення має створення сучасних полігонів твердих побутових відходів. Протягом 2017 року розпочаті роботи з будівництва полігонів у Краматорську, Кураховому та Волновасі.  

«Для покращення умов поводження з відходами оновлено парк спеціалізованої техніки для збору, транспортування та складування відходів – придбано 25 одиниць, придбано сучасні контейнери для збирання та сортування сміття. Варто відзначити, що Донецька область перша в Україні придбала установку для переробки та знешкодження ртутьвмісних відходів», – заявив Павло Жебрівський.

 

Джерело: http://dn.gov.ua/pokrashhennya-ekologichnogo-stanu-donetskoyi-oblasti/