тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Громади Донеччини реалізували понад 200 інфраструктурних проектів

Протягом 2017 року дев’ять громад Донеччини реалізували 230 проектів з відбудови інфраструктури. Про це під час публічного звіту заявив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

«У громадах створено опорні школи, центри безпеки громадян, ЦНАПи, молодіжні центри, придбано шкільні автобуси, комунальну та спеціалізовано техніку. Вкотре наголошую, єдиний шлях розвитку області – шлях до створення та розвитку громад», – підкреслив Павло Жебрівський.

Він зауважив, що після об’єднання громади збільшили власні доходи у 2,7 рази до 518,9 млн гривень.Також громади Донеччини отримують субвенції з державного бюджету на розвиток інфраструктури.

«Інколи підіймається питання про надання Донецькій області особливого статусу. Я постійно наголошую, що справжній особливий статус – це сформовані громади, розвинуте громадянське суспільство. До об’єднання зараз готові 11 громад, зараз ми чекаємо рішення уряду. Коли ми завершимо реформу децентралізації, ми побачимо зовсім іншу область», – заявив Павло Жебрівський.

Очільник області підкреслив, що величезне значення має розвиток мережі надання адміністративних послуг та системи соціального захисту. Протягом 2017 року на Донеччині створено три Центри надання адміністративних послуг у Дружківці, Лимані та Добропіллі. Також в області працює 25 «Мобільних соціальних офісів».

«ЦНАПи дозволили зменшити час обслуговування клієнтів майже в 4 рази, збільшити кількість відвідувачів у 4 рази та розширити перелік адмінпослуг у ЦНАПах до 25 найменувань. Окреме питання – своєчасна виплата пенсій та обслуговування пенсіонерів. Для того, щоб наші громадяни отримували гроші своєчасно, були забезпечені послугами ПФУ та соцзахисту, «мобільні офіси» здійснили 1900 виїздів. Управління Пенсійного Фонду України у Донецькій області тримає на контролі питання щодо виплати пенсій мешканцям  63 населених пунктів, які знаходяться на лінії зіткнення – 60 800 пенсіонерів своєчасно отримують виплати», – заявив Павло Жебрівський.

Також Павло Жебрівський звернув увагу на реалізацію програми житлових субсидій. За його словами, протягом 2017 року субсидії отримувала кожна друга родина області, або 340,1 тис. домогосподарств.

 

Джерело: http://dn.gov.ua/gromady-donechchyny-realizuvaly-ponad-200-infrastrukturnyh-proektiv/