тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Інформація щодо африканської чуми свиней

Торецьке міське управління Держпродспоживслужби повідомляє про підтвердження Дніпропетровською регіональною державною лабораторією ветеринарної медицини спалаху африканської чуми свиней в мисливському угідді «Шайтанська лісова дача» Великоновосілківського району Донецької області.

Кількість спалахів хвороби – 1 спалах ( дикі кабани у кількості 3 голови: 2 голови віком до 6 місяців; 1 голова – віком більше 6 місяців).

Епізоотичним осередком визначено місце виявлення загиблих тварин у мисливському угідді «Шайтанська лісова дача» Великоновосілківського району Донецької області.

Визначено:

зона захисту – мисливське угіддя «Шайтанська лісова дача» Великоновосілківського району Донецької області радіусом 3 км від осередку;

зона нагляду – у Великоновосілківському району територія в адміністративних межах с. Новомайорське, с. Євгенівка та сільськогосподарські і мисливські угіддя радіусом 10 км від меж зони захисту, а також мисливські угіддя (без врахування територій населених пунктів і підприємств) радіусом від 10 до 20 км меж зони захисту.

Згідно Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 р. №111 «Про затвердження інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней» Торецьким міським управлінням ДПСС приймаються відповідні заходи з недопущення розповсюдження африканської чуми свиней на території м.Торецьк.