https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Японія надасть 4 млн доларів через гуманітарні організації для допомоги та відбудови Донеччини

Сьогодні про це заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шигекі Сумі під час зустрічі з головою облдержадміністрації Павлом Жебрівським. За словами пана Шигекі Сумі, 4 млн доларів будуть виділені через гуманітарні організації для допомоги та відновлення зруйнованої інфраструктури Донеччини – як на окупованій, так і на контрольованій українським урядом її частині.

Крім того, цього року компанія «Вода Донбасу» завдяки фінансовій підтримці Японії отримає броньований автомобіль, щоб працівники могли безпечніше та ефективніше виконували свою роботу.

Окрім представників Посольства Японії на зустрічі була присутня делегація УВКБ ООН в Україні на чолі з Представником Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні паном Пабло Матеу.

Після зустрічі відбувся прес-брифінг, на якому очільник області, Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні та Представник Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні розповіли про подальші плани співпраці.

«Сьогодні під час зустрічі ми обговорили нещодавно ухвалений закон про реінтеграцію окупованих територій, а також окреслили напрямки спільної роботи у цьому році. Також обговорили питання щодо підтримки проектів з відновлення водо- та газозабезпечення жителів як окупованої, так і підконтрольної українському уряду території Донеччини», – повідомив Павло Жебрівський.

Також очільник області подякував Уряду Японії та УВКБ ООН за постійну підтримку та допомогу Донецькій області. 

«Донецька обласна адміністрації на чолі з Павлом Жебрівський робить дуже багато для відбудови Донеччини, ви є лідерами по кількості проектів з відновлення та відбудови. І ми зробимо все щоб вами допомогти», – заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шигекі Сумі.

posol 1 min

3 173

 

Джерело: http://dn.gov.ua/yaponiya-nadast-4-mln-dolariv-cherez-gumanitarni-organizatsiyi-dlya-dopomogy-ta-vidbudovy-donechchyny/