тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Голова ОБСЄ разом з Павлом Клімкіним відвідали Донеччину

31.01.2018 Міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії, голова ОБСЄ Анджеліно Альфано разом з Міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним відвідали з робочим візитом Донецьку область. Їх супроводжував керівник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

Голова ОБСЄ вперше відвідав Донбас. В аеропорту Маріуполя Анджеліно Альфано розповів журналістам, що для нього було дуже важливо самому побачити та дізнатися, як живуть мешканці регіону. Він зазначив, що Маріуполь живе звичайним життям. Але на лінії розмежування на КПВВ Гнутове – зовсім інша картина.

«Для мене неприпустимо, що в Україні, як в серці Європи, відбувалися речі, які ми зараз спостерігаємо на Донбасі. Я вважаю, що кожен повинен виконувати свої обов’язки для досягнення мирного врегулювання ситуації. Саме в цьому контексті та з цими переконаннями я починаю свою діяльність у якості діючого глави ОБСЄ», – підкреслив Анджеліно Альфано.

Павло Клімкін подякував Анджеліно Альфано за те, що він починає роботу на посаді голови ОБСЄ з відвідування України та особисто побачив, як живе країна в умовах конфлікту.

«Важливі меседжі від пана Альфано – щодо безумовної підтримки територіальної цілісності України та якнайшвидшого відновлення миру. Підтримка міжнародної спільноти вкрай важлива для України. Лише спільними зусиллями можна примусити Росію до миру», – наголосив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

 

Джерело: http://dn.gov.ua/golova-obsye-razom-z-pavlom-klimkinym-vidvidaly-donechchynu/