https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Павло Жебрівський відвідав «куркулів» на півдні області

17.01.2018 керівник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський відвідав «куркульські» господарства, розташовані на півдні області – у Маріуполі, Волноваському та Нікольському районах.

У прифронтовому селищі Чермалик розташовано одразу два «куркульські» господарства – з розведення овець та великої рогатої худоби. Ольга Попова та Валерій Іллініч мали власні господарства, але під час війни їхній бізнес сильно постраждав – селище розташоване на лінії розмежування. Та попри особисті та бізнесові втрати ці люди рук не опустили, розробили проекти, успішно їх захистили перед експертною комісією грантової програми «Український донецький куркуль» і отримали 500 та 460 тисяч гривень відповідно. На ці гроші закупили поголів’я: Ольга Іванівна – овець, Валерій Олександрович – телят та корів. Зараз ці господарства успішно працюють, на кожному з них створено по 4 робочих місця. Чермаликські куркулі вже їздили на стажування за кордон – у Латвію.

Також Павло Жебрівський відвідав сироварню куркуля Олександра Шкатули у Маріуполі. Підприємець виробляє продукцію за власними рецептами та планує відкрити крамницю. У Нікольському районі у селищі Бойове «куркуль» Володимир Волков за 500 тисяч гривень гранту закупив поголів’я кіз рідкої елітної породи, у потужного підприємства, що займається переробкою молока і виробництвом сиру, орендував приміщення для утримання травин, і цьому ж підприємству здає молоко на переробку. В рамках проекту Володимир створив 4 робочих місця.

«Задоволений  побаченим сьогодні – рівнем господарств, бажанням куркулів працювати, їхніми очима, що буквально світяться радістю від своєї роботи та вдячності державі за підтримку їхніх ідей, за надану «вудку», а не дешеву рибку під вибори. За цією програмою та принципами працюватимемо й надалі. Кожен українець має бути заможним», – підкреслив керівник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.