тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Павло Жебрівський відвідав господарства «куркулів»

Сьогодні керівник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський розпочав робочі візити підприємствами, що були створені за фінансової підтримки Донецької облдержадміністрації в рамках грантової програми «Український донецький куркуль», – у Краматорську, Слов’янську, Лимані та Олександрівці. За день керівник області відвідав 5 підприємств та був позитивно вражений.

У Краматорську Павло Жебрівський відвідав мережу центрів оперативної поліграфії та копіювально-поліграфічних послуг «ЦМІК» підприємця Дениса Підченко, який завдяки грантовій програмі створив 5 робочих місць. До того ж завдяки його підприємству зареєструвалися ще 4 приватних підприємця – люди мають свої невеличкі цехи та займаються встановленням, монтажем продукції – вивісок, об’ємних літер, які виробляє Денис.

Харчову галузь та сферу обслуговування освоюють куркулі зі Слов’янська.

Якщо кондитерська фабрика «Валенсія» до участі у програмі «Український донецький куркуль» вже була самодостатнім підприємством і отримала від області лише компенсацію по кредитах на закупку обладнання, то піцерія «Kono Pizza» була створена з нуля переселенцем із Донецька Володимиром Трєбєсовим, який отримав 458 тисяч фінансової підтримки за програмою.

Теж переселенка з Горлівки –  Ніна Радченко у селищі Олександрівка на 240 тисяч гривень від «Українського донецького куркуля» відкрила теплицю, де вона разом зі своїм чоловіком вирощуватимуть 68 підвидів однолітніх декоративних рослин та овочі.

Дмитро Іванов з Лиману за програмою «Український донецький куркуль» отримав 500 тисяч гривень фінансової підтримки та відкрив цех з виробництва твердопаливних піролізних котлів опалення та виробів з металу. Дмитро створив 4 робочих місця та завдяки нещодавно придбаному обладнанню має намір розширити асортимент своєї продукції.

Під час візитів до переможців програми «Український донецький куркуль» керівник області наголосив на першочергових завданнях для бізнесу.

«Куркулям, щоб швидше та ефективніше розвивати започаткований бізнес, потрібні дешеві кредити. Я дав завдання департаменту економіки та Донецькій агенції регіонального розвитку попрацювати з банками, розробити або залучити (якщо такі існують) програми кредитування для куркулів під 5-7% у гривні. Такі умови дали б можливість малому бізнесу значно зміцнити свої позиції на Донеччині», – наголосив Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський. 

DSCF7451 min

DSCF7468 min

DSCF7317 min

 

Джерело: http://dn.gov.ua/pavlo-zhebrivskyj-vidvidav-gospodarstva-kurkuliv/