https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

«Донецькі куркулі» розповіли про свій досвід

Під час форуму «Децентралізація: сучасний стан ті перспективи розвитку» у Краматорську переможці грантової програми Донецької облдержадміністрації «Український донецький куркуль» розповіли про свій досвід створення підприємств та розвитку громад.

Перед учасниками форуму виступили переможці різних етапів конкурсу – Антон Бутов, Олександр Чаплик, Ганна Петриченко та Сергій Свириденко. Більшість «куркулів» займаються сільським господарством та легкою промисловістю.

«Села вмирають. Єдиний спосіб врятувати наші села – створювати нові робочі місця. Зараз завдяки «Українському донецькому куркулю» ми створили три робочі місця, у перспективі хочемо відкрити у нашому селі молокопереробний завод та надати ще 14 робочих місць. По-перше, це допоможе нашому рідному селу, по-друге – нові податки дозволять розвиватись громаді», – зазначив підприємець зі Званівської громади Олександр Чаплик.

В.о. директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики Людмила Биченко зауважила, що попередній форум мав на меті випрацювати стратегію розвитку громад, зараз можна говорити про певні здобутки.

«Зараз перед нами стоїть важлива мета – показати громадам можливі шляхи розвитку та підвищення своєї спроможності. Створення нових бізнесів – один з таких шляхів. Ми постійно проводимо роботу з громадами для їх мотивації брати участь у грантових програмах та розвиватись», – підкреслила Людмила Биченко.

Підприємці зауважили, що перед участю у програмі були страхи. Проте доручення до програми зламало багато стереотипів та дозволило створити багато нових робочих місць.

 

Джерело: http://dn.gov.ua/donetski-kurkuli-rozpovily-pro-svij-dosvid/