https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Представники Комітету Верховної Ради України з питань освіти та науки відвідали Авдіївку та Слов’янськ

Сьогодні представники Комітету Верховної Ради України з питань освіти та науки спільно з заступником голови Донецької  облдержадміністрації відвідали загальноосвітню школу №1 та №6 в Авдіївці, також завітали у дошкільний навчальний заклад №8 «Малюк», де під час зустрічі народні депутати поспілкувалися з працівниками навчальних закладів прифронтового міста.

Після цього народні обранці та представники Донецької облдержадміністрації   провели зустріч з педагогічними працівниками загальної середньої, дошкільної, позашкільної, професійно-технічної та вищої освіти Слов’янська, Добропілля, Слов′янського, Олександрівського районів, Лиманської, Миколаївської та Черкаської ОТГ.

«Як ви формуєте ментальність в головах наших дітей, таке майбутнє ми і будемо мати. Це не просто робота, це – місія, як зробити освітній простір потужним, щоб діти мали майбутнє на території України, а не їхали закордон. Ми прийняли п’ять основних законів, які врегульовують дуже багато питань, найголовніший – закон про освіту. Там прописано, що базова заробітна плата для того, хто закінчив педагогічну спеціальність, складатиме чотири прожиткових мінімуми, а якщо додати туди класне керівництво, перевірку зошитів, то це значить, що вчитель нижчої кваліфікації буде мати нормальні кошти. З радісних новин – працівникам освіти з нового року буде підвищено заробітну плату на 25%», – наголосив під час виступу народний депутат України, перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Олександр Співаковський.