тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Виставка архівних документів та фотодокументів з історії створення архівного відділу «Архівній системі Донецької області – 95 років»

У вересні-грудні 2017 року відзначається 95-а річниця створення архівної системи Донецької області.

Згідно до Плану з підготовки та проведення заходів з відзначення 95-ї річниці створення архівної системи Донецької області, затвердженого наказом держархіву Донецької області від 07.07.2017 № 35 «Про підготовку до 95-ї річниці архівної системи Донецької області», архівним відділом військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області (далі – архівний відділ) підготовлено виставку архівних документів та фотодокументів з історії створення архівного відділу «Архівній системі Донецької області – 95 років»; розроблено буклет до ювілейної дати; проведено соцопитування громадськості за тематикою «Архіви Донеччини. Що я знаю про них?»

Експозиція виставки представлена наступними архівними документами: історична довідка архівного відділу, фотодокументи з історії створення архівного відділу; статті з місцевої газети «Дзержинский шахтер», тощо.

Буклет, підготовлений архівним відділом, висвітлює етапи розвитку архівної справи на території міста; відомості про архівний відділ, що значаться в фондах державного архіву області; склад керівників, які очолювали архів у різні роки; адреса; телефони; дні прийому, тощо.

За результатами соцопитування громадськості за тематикою «Архіви Донеччини. Що я знаю про них?» виявлено, що в результаті проведення анкетування,  респонденти, які надали вірні відповіді складають 17,4%; респонденти, які надали невірні відповіді – 43,5%; респонденти, які надали відповіді «не знаю» – 39,1%.

DSCN1202 2

Архівний відділ військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області