https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Павло Жебрівський та Посол Швеції обговорили створення індустріальних парків на Донеччині

Сьогодні відбулася зустріч та спільна прес-конференція Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Швеція в Україні Мартіна Хагстрьома та голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського. Під час зустрічі сторони обговорили питанням розробки стратегії «Донеччина -2020», проблеми внутрішньо переміщених осіб, продовженні участі Швеції в інтелектуальному «плані Маршалла» та відновленні інфраструктури Донеччини.

«Для нас дуже важливо побудувати моделі нових об’єднаних громад. Пан Посол обіцяв сприяння. Швеція сьогодні приймає участь у формування фонду MPTF разом із Світовим банком для підтримки миру на сході України. Мною було запропоновано бізнесменам Швеції взяти участь у формуванні індустріальних парків на території Донецької області. І ми були би вдячні , якщо хоча б один індустріальний парк Швеція взяла під свою егіду. Нам вкрай потрібні сміттєпереробні заводи у Краматорську та Маріуполі», – наголосив Павло Жебрівський.

Мартін Харгстрьом зауважив, що для реалізації проектів в Україні уряд Швеції спрямував 34 мільйони доларів, частина цієї суми була витрачена на відновлення миру на Донеччині. Він підкреслив важливість подібних зустрічей та посилення міжнародних зв’язків.

«Я перший раз у Краматорську та нам вкрай важливо бути тут, щоб бачити, як розвивається ситуація та ті проекти, де ми беремо участь. Головна задача Посольства Швеції – підтримати реформи в Україні – це демократія, гендерна рівність, розвиток економіки та екологічні питання», – зазначив Мартін Хагстрьом.

Також він зазначив, що донесе до уряду Швеції ініціативу очільника області, проте рішення про участь в інвестиційних проектах буде прийматись бізнесом самостійно.

 

Джерело: http://dn.gov.ua/pavlo-zhebrivskyj-ta-posol-shvetsiyi-obgovoryly-stvorennya-industrialnyh-parkiv-na-donechchyni/