тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

У Краматорську розглянули тарифи на послуги «Води Донбасу»

У Краматорську відбувся круглий стіл з питань встановлення тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення для КП «Компанія «Вода Донбасу». Участь у заході взяли заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк, голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський, представники комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу», а також представники громадськості.

Під час круглого столу Павло Жебрівський заявив, що вирішення проблем водопостачання – одна з головних задач обласної влади. За його словами, зараз облдержадміністрацією, міжнародними донорами та органами місцевого самоуправління розробляється декілька проектів з оптимізації водопостачання до південних районів області.

«Ми плануємо частково розчистити Старокримське водосховище та збудувати станцію пом’якшення води. Це дозволить значно покращити постачання води до Маріуполя. У подальшому, звісно, необхідно будувати канал від Дніпра. Це дасть змогу забезпечити якісною водою Маріуполь, Волноваху, Мангушський та Нікольський райони, а також деякі райони Запорізької області. Такий амбітний проект потребує величезного фінансування та значних затрат часу, проте після його виконання південь обласні не буде відчувати проблем з водою», – заявив Павло Жебрівський.

Едуард Кругляк підкреслив, що Донеччина унікальна тим, що на її теренах знаходиться понад 10% усіх водогонів України. Він зазначив, що складна інфраструктура потребує особливих умов обслуговування та певних реформ. Заступник Міністра додав, що через збройну агресію та застарілість основних фондів «Вода Донбасу» має привести власні тарифи до загальноукраїнських.

«Тарифи суттєво не змінювались вже багато років, при цьому ціни на енергоносії, як і заробітна плата, зросли. Компанія не може бути постійно збитковою. Ми наразі шукаємо шляхи для погашення заборгованостей компанії, але і тарифи мають трохи зрости для компенсації витрат на водопостачання та водовідведення», – заявив Едуард Кругляк.

Під час круглого столу між спікерами та представниками громадськості виникла дискусія, в ході якої були знайдені точки порозуміння.

— 

З повагою,

департамент інформаційної та внутрішньої політики
Донецької облдержадміністрації

 

Джерело: http://dn.gov.ua/u-kramatorsku-rozglyanuly-taryfy-na-poslugy-vody-donbasu/