тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

«Ми розробляємо проект журналістських грантів на 1 мільйон гривень», – Павло Жебрівський

Незабаром у Донецькій області почне працювати проект з надання грантів журналістам та виданням, які у своїх публікаціях висвітлюють тему історії Донеччини та проводять історичні дослідження. Загальний фонд проекту складатиме 1 млн гривень. Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський під час прес-конференції, присвяченій Дню журналіста.

Відповідаючи на питання, Павло Жебрівський заявив, що у Донецькій області найближчим часом почне активно розвиватись мережа теле-радіо передавачів, які дозволять покрити українським мовленням всю вільну територію області та частково окуповану. Також він зазначив, що у місті Часів Яр почав мовлення на окуповану територію Перший канал Українського радію. За словами очільника області, подеколи українські радіопередачі «чутно» навіть у російському Ростові-на-Дону.

Також Павло Жебрівський підкреслив важливість існування україномовних видань на території області. Він зауважив, що обласна влада може підтримувати українську пресу на перших етапах, пізніше видання має існувати самостійно. Звертаючись до присутніх журналістів, очільник області зазначив велике значення медіа у сучасній війні в Україні.

«Агресія Росії показала, що війни змінились, тепер війна іде за розуми людей, за їх громадянську позицію. Багато журналістів залишилось на тій стороні і промивають населенню мізки. Зараз є величезна відповідальність усієї журналістської спільноти перед країною за кожне слово, кожен репортаж», – заявив Павло Жебрівський.

 

З повагою,

департамент інформаційної та внутрішньої політики
Донецької облдержадміністрації

т/ф.: +38 063 035 34 43

e-mail: donpressa@gmail.com

www.dn.gov.ua – офіційний сайт ДонОДА