https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Шановні тореччани та фізичні особи підприємці!

Наразі у всіх містах Донецькій області з метою реалізації державних норм України, заходів з впорядкування розміщення вивісок, покращення їх вигляду в міському середовищі, поліпшення естетичних якостей інтер’єру вулиць приводяться до ладу всі рекламні вивіски та таблички.

Місто Торецьк не є виключенням. Лише спільними зусиллями ми можемо зробити наше місто кращим та красивішим.

Тому звертаємо Вашу увагу на необхідність, у місячний термін привести вивіску Вашого об’єкту у відповідність до чинного законодавства України, а саме: оформити відомості, зазначені у вивісці державною мовою.
Згідно з пунктом 12 «Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15.06.2006 року № 833, на фасаді об’єкта розміщується вивіска чи табличка з інформацією про зареєстроване найменування особи, знаки для товарів та послуг, вид діяльності, час роботи. Всі ці відомості оформлюються державною мовою. 
Відповідно до статті 10 Конституції України державною мовою в Україні є українська.

Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до пункту 6 статті 9 Закону України «Про рекламу» Вивіска чи табличка з інформацією про зареєстроване найменування особи, знаки для товарів і послуг, що належать цій особі, вид її діяльності (якщо це не випливає із зареєстрованого найменування особи), час роботи, що розміщена на внутрішній поверхні власного чи наданого у користування особі приміщення, на зовнішній поверхні будинку чи споруди не вище першого поверху або на поверсі, де знаходиться власне чи надане у користування особі приміщення, біля входу в таке приміщення, не вважається рекламою.

У разі, якщо вивіска Вашого об’єкту розміщена вище першого поверху за межами Вашого власного чи наданого у користування приміщення, вона вважається рекламою. У цьому випадку Вам необхідно звернутися в центр надання адміністративних послуг за оформленням дозволу на розміщення зовнішньої реклами або демонтувати її.
Порушення зазначених вимог є підставою для застосування штрафних санкцій відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Сподіваємося на Ваше розуміння та швидке реагування.