тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Якщо є вибір – обирай найкраще

16-18 березня 2017 р. відбулася головна подія освітньої галузі України – Восьма Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти» та П’ята Міжнародна виставка освіти за кордоном «World Edu» у Київському Палаці дітей та юнацтва, у якій взяли участь понад 750 українських та зарубіжних освітніх закладів, серед яких загальноосвітні, позашкільні, вищі навчальні заклади та наукові установи, міжнародні освітні агенції тощо.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України виставці «Сучасні заклади освіти» з 2010 року офіційно надано статус міжнародної та включено до переліку міжнародних виставок, що проводяться в Україні.
Профтехосвітяни Донеччини, як завжди, прийняли активну участь у виставці та поставили в цьому році рекорд області за кількістю учасників. Профтехосвіту Донецької області представили 6 ПТНЗ, серед яких у другий раз був Дзержинський професійний ліцей.
Метою виставки були презентація закладів освіти України, закордонних навчальних закладів, міжнародних представництв та освітніх агенцій, досвіду співпраці з закордонними закладами освіти, практики реалізації спільних освітніх і науково-технічних проектів тощо.
Організатори заходу, а це – компанія «Виставковий світ» за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України та Національної академії педагогічних наук України – включили до програми заходу проведення різноманітних конференцій, круглих столів, презентацій, майстер-класів, експертних дискусій, коучингів, дискусійних панелей з тим, щоб кожен учасник та гість заходу змогли знайти для себе найкориснішу та найсучаснішу інформацію з питань сучасної освіти та навчання.
Участь у виставці «Сучасні заклади освіти – 2017» – це позитивний досвід і можливість продемонструвати інноваційні досягнення та напрацювання кожного освітянського колективу.
Учасниками Міжнародного освітянського форуму було представлено власні методичні розробки, виставкові вироби, учбові господарства, презентаційні банери, інформаційно-рекламні та фото-матеріали, які демонстрували відвідувачам виставки сьогоденну роботу закладів, взаємодію з роботодавцями та організацію навчально-виховного процесу в ПТНЗ.
Наш заклад презентував досвід роботи «Інноваційні підходи в закладах освіти до процесу формування творчої особистості та виховання громадянина-патріота». Даний проект виборов Золоту медаль. Директор ліцею Чернобровкіна І.В. та заступник директора з навчально-виховної роботи Агаркова О.М. поділилися напрацюваннями закладу з колегами під час прес-конференції.
Завершився перший день Виставки урочистим нагородженням освітніх закладів-переможців, де Дзержинський професійний ліцей отримав другу Золоту медаль у номінації «Розробка та впровадження інноваційних проектів, тренінгових технологій, програм і рішень для осучаснення навчального процесу та підвищення рівня знань молоді», а також диплом за активну участь у створенні сучасної якісної системи національної освіти.
Успішна робота учасників і відвідувачів виставки сприяла встановленню контактів, збагаченню досвідом, розвитку ініціативи в реалізації поставлених МОН України та департаментами освіти і науки завдань, визначених сучасним розвитком нашої держави.
Взявши участь у Міжнародному заході та отримавши перемогу, ми в черговий раз підтвердили, що Дзержинський професійний ліцей – це сильний перспективний навчальний заклад, який по праву займає достойне місце серед навчальних закладів України. Ми можемо пишатись своїми навчально-виробничими показниками, досягненнями та інноваціями.
Сьогодні навчатися в професійному ліцеї престижно, модно, цікаво іі фінансово вигідно. Тому хочеться сказати батькам майбутніх випускників шкіл: «Якщо є вибір – обирай найкраще!».

І.В.Чернобровкіна 
директор Дзержинського професійного ліцею

17388809 994731843991516 7137091957981809335 o