тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

До 25-ї річниці Незалежності, Український інститут національної пам’яті підготував інформаційно-просвітницький проект «Люди Свободи»

З 22 лютого народний музей історії міста Торецька приймає виставку у приміщені міської бібліотеки. Проект цікавий для всіх, оскільки його організатори відібрали 25 постатей, чоловіків, жінок, які внесли свій внесок у розбудову державності нашої країни.

Це-люди, які усіляко популяризували українську державність у всьому світі: її культуру, самобутність, боролися за свободу народу, творчості, думки. За умовами проекту було обрано 25 найвизначніших постатей за кількістю років Незалежності. Але героїв 26. Серед імені Людей Свободи – політичний діяч, публіцист. Перший ідеолог українського націоналізму Микола Міхновський, поет і дисидент Василь Стус, співак Володимир Івасюк, художниця Катерина Білокур, актор, режисер-новатор Лесь Курбас, композитор, автор музики «Щедрика» Микола Леонтович та інші. Останній з них – 18-річний Назар Войтович, який загинув 20 лютого 2014 року на Майдані, віддавши життя за збереження свободи України вже у XXI столітті. Завдяки таким Людям, свобода стала реальністю для нас, і кожен з нас отримав можливість вільно реалізувати свій потенціал.

1

2

3