тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

ДО УВАГИ ЗАЦІКАВЛЕНИХ У ПІДПРИЄМНИЦЬКІЙ ДІЯЛЬНОСТІ!

В умовах безробіття мале підприємництво допомагає вирішувати проблему зайнятості населення, створює нові робочі місця, сприяє зниженню рівня безробіття та оживляє ділову активність громадян, а також дає можливість більш раціонально використовувати трудові ресурси, орієнтувати безробітних на самозайнятість шляхом відкриття власної справи.

Діючи в напрямку сприяння підтримки підприємницької ініціативи Торецький міський центр зайнятості пропонує тим, хто вирішив відкрити власну справу, або вже займається бізнесом отримати необхідну інформацію для ознайомлення.

Підприємництво – двигун економіки та основа заможності будь-якої процвітаючої країни.

З розвитком суспільства  і технологій ми можемо навчатися не виходячи з дому за допомогою онлайн-курсів. Громадський проект «Prometheus»(prometheus.org.ua)надає вільний і абсолютно безкоштовний доступ до найкращих навчальних курсів університетського рівня всім охочим незалежно від місця проживання, віку чи статків.

Для набуття навичок щодо організації підприємницької діяльності, або удосконалення знань пропонуємо усім бажаючим пройти онлайн-навчання з підприємницької діяльності за курсом «Підприємництво. Власна справа», взявши участь у громадському проекті масових відкритих онлайн-курсів на інтернет-ресурсі «Prometheus» (http://prometheus.org.ua).

Цикл «Підприємництво»(«Як створити стартап», «Підприємництво. Власна справа в Україні», «Бізнес-англійська», «Фінансовий менеджмент», «Основи оподаткування в Україні»). Цей цикл курсів розповість вам все про те, як створити власний бізнес чи технологічний стартап в Україні! 

За результатами навчання ви маєте змогу отримати сертифікат про закінчення обраного курсу.

З метою формування бізнес мислення та активізації підприємницьких ініціатив безробітних громадян відкрито освітній портал безкоштовного он-лайн навчання основам підприємницької діяльності населення України – «Твій бізнес: кроки до успіху». Проект реалізується за фінансової підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні при участі Донецького національного Університета ім. Василя Стуса та Державної служби зайнятості. Ознайомитися та взяти участь у навчанні на зазначеній онлайн-платформі можна за посиланням http://stepto.com.ua/.

Основні он-лайн курси, які входять в структуру проекту «Твій бізнес: кроки до успіху»:

  • Свій бізнес: перші кроки
  • Актуальні напрямки бізнесу
  • Вірні фінансові рішення
  • Маркетинг, менеджмент та продажи
  • Internet нам на допомогу: електронна комерція
  • Підприємець і його команда
  • Управління особистою ефективністю
  • Бухгалтерський облік та податки
  • Бізнес план по кроках
  • Презентуємо ідею – шукаємо інвестора, партнера.

З метою стимулювання підприємницької ініціативи Торецький міський центр зайнятості Донецької області інформує суб’єктів малого і середнього підприємництва у тому числі тих, хто започаткував власну вправу за сприянням служби зайнятості про програму SABIT. 

За інформацією Посольства України в Сполучених Штатах Америки, Міністерством торгівлі США був оприлюднений календар спеціальної програми бізнес стажувань SABIT на 2017 рік.
Програма SABIT – є спеціалізованою програмою консалтингової допомоги, обміну професійним досвідом та стажувань Міністерства торгівлі США зі сприяння реалізації економічних реформ, підтримки приватного сектору та підвищення кваліфікації підприємців і державних службовцівпострадянських країн.

Участь у спеціалізованих програмах проводиться на конкурсній основі. Для участі у конкурсному відборі необхідно заповнити анкету. Анкету для заповнення можна отримати в регіональних офісах програми, або завантажити та роздрукувати з сайтуhttp://www.sabitprogram.org(див. розділ Календар Програм 2017). Більш детальна інформація є доступною на веб-сайті Міністерства торгівлі США:http://www.sabitprogram.orgтаhttp://traid.gov/sabit

Якщо Ви зацікавились даними програмами  та надали згоду на участь в ній шляхом заповнення анкети, просимо повідомити Торецький міський центр зайнятості про прийняте Вами рішення за телефоном: 06(247) 4-03-93 або особисто.

 1