https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

ПОДАНІ ЗМІНИ ДО ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ

Спільними зусиллями Донецької військово-цивільної адміністрації та Народного депутата України Максима Єфімова, який обраний по виборчому округу №48 був розроблений законопроект про внесення змін до пункту 38 підрозділу 10 розділу 20 «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості місцевих бюджетів населених пунктів на лінії зіткнення».

Як вам всім відомо з 2017 року мешканці та підприємства прифронтового Донбасу звільнені від сплати частини місцевих податків. 
Мета була підтримати населення, але ці нововведення пророкують крах місцевих бюджетів, більше того, відповідно до перехідних положень Податкового кодексу України, найближчим часом влада (на місцях) повинна повернути юридичним і фізичним особам кошти, які були сплачені за зазначені податки і збори з початку антитерористичної операції. Наглядно: по платі за землю втрати бюджету – 44, 9 млн. грн., по податку на доходи фізичних осіб втрати близько 53 млн. грн..
Ці нововведення повністю дестабілізують і без того хитку ситуацію у прифронтових містах, наразі дуже мала кількість інвестицій, а в деяких містах вони повністю відсутні. Соціальна сфера є повністю не захищеною.
Прийнятий закон не стабілізує, а навпаки розбалансує місцеві бюджети, що розташовані на лінії зіткнення. 
Ми дуже вдячні оперативній реакції Донецької ОВЦА та народного депутата України Максима Єфімова. Законопроект був розроблений та наданий до розгляду вже 17 січня. Спільно слідкуємо за ходом розгляду на офіційному порталі Верховної Ради України за посиланнямhttp://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=60923
Наразі ми сподіваємось, що даний законопроект підтримають народні депутати України.

 

Проект Закону про внесення змін до пункту 38 підрозділу 10 розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості місцевих бюджетів населених пунктів на лінії зіткнення