https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Всеукраїнський профілактичний захід “Урок”

На виконання листа Мінсоцполітики від 19.08.2016 року №12182/0/14-16/57, відповідно до ст. 53 Конституції України, Закону України „Про загальну середню освіту”, у м. Торецьку проводиться Всеукраїнський профілактичний захід “Урок”.

У проведенні рейду беруть участь служба у справах дітей, міський відділ освіти, відділення поліції, центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, навчальні заклади та медичні установи міста. Мета цього заходу – надання допомоги дітям з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням, усунення причин та умов даного явища; соціального захисту виявлених дітей, запобігання іх бездоглядності та безпритульності.

В місті Торецьку мешкає 9603 дитини,  виховується дітей в дошкільних  закладах – 1482, навчається учнів в загальноосвітніх закладах – 4321, студентів, які не досягли повноліття – 440.

Результатом проведення рейду «Урок» – в місті Торецьку немає дітей, які не приступили до навчання в загальноосвітніх закладах.

Під час проведення Всеукраїнського рейду «Урок»  зацікавленими особами розроблено комплексний  план скоординованих дій щодо профілактики та попередження правопорушень, злочинності, безпритульності, бродяжництва, насильства, жорстокого поводження, суіцидальної поведінки, шкідливих звичок серед дітей та учнівської молоді, формування здорового способу життя серед дітей шкільного віку. В ході проведення цих заходів відвідуються за місцем проживання сім’ї, що опинилися в складних життєвих обставинах, проводиться роз’яснювальна робота з батьками, щодо ухиляння від виконання батьківських обов’язків.

Спеціалісти служби у справах дітей, відділення поліції, центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, проводять лекції з учнями шкіл, виступають на батьківських зборах, радах профілактики в навчальних закладах міста.

Батьки, зверніть увагу на відвідування вашими дітьми навчальних закладів. Ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей – тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, тягнуть за собою накладення штрафу від двох до чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

 

Служба у справах дітей Торецької міської ради