тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Артемівська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області інформує (24.10.2016)

Заповнення поля «Призначення платежу»

Відповідно до пункту 10 наказу Міністерства фінансів України від 24.07.2015 №666 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів», зареєстрованого Міністерством юстиції України від 12.08.2015 №974/27419, у розрахунковому документі у полі «Призначення платежу» необхідно вказувати наступні коди видів сплати:

117 – надходження до бюджету коштів платника податків, щодо якого порушено провадження у справі про банкрутство,

140 – надходження до бюджету коштів у рахунок погашення податкового боргу/недоїмки з єдиного внеску,

145 – надходження розстрочених (відстрочених) сум,

147 – стягнення в межах виконавчого провадження,

149 – надходження до бюджету коштів від реалізації безхазяйного майна, знахідок, спадкового майна, валютних цінностей і грошових коштів, власники яких не відомі, а також скарбів.

 

До уваги суб’єктів господарювання, які перевозять товари до/з неконтрольованої території

Довідкова інформація з питань оформлення заяв на внесення до переліків суб’єктів підприємницької діяльності та груп товарів на перевезення до неконтрольованої території (з неконтрольованої території) залізничним транспортом надається за телефонами +380663380880, +380444651326, +380444651327.

 

О преимуществах представления отчетности в электронном виде

Представление налоговой отчетности в электронном виде имеет много преимуществ для налогоплательщиков:

  • экономию рабочего времени;
  • отчетность не нуждается в дублировании на бумажных носителях, а также их хранение;
  • гарантию автоматической проверки подготовленных документов на наличие арифметических ошибок и описок;
  • оперативное обновление форматов представления документов в электронном виде по телекоммуникационным каналам связи (в случае изменения форм налоговых деклараций, других документов);
  • подтверждение доставки отчетности (фискальный орган высылает квитанцию о получении налоговой декларации каналами телекоммуникационной связи);
  • конфиденциальность информации;
  • оперативность обработки полученной информации в фискальном органе.

На Донеччині вилучені тютюнові вироби на 140 тисяч гривень

Головним управлінням ДФС у Донецькій області продовжується проведення комплексу широкомасштабних організаційно-практичних заходів в рамках операції «Акциз-2016», направлених на постійний моніторинг ринку товарів даної групи.

 Співробітниками слідчого управління фінансових розслідувань спільно з оперативним управлінням ГУ ДФС у Донецькій області та управлінням оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО ГУ ДФС у Донецькій області в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) проведено заходи спрямовані на викриття фактів незаконного обігу тютюнових виробів на території обслуговування.

За результатами проведених заходів на території Донецької області 21 жовтня 2016 року проведено обшуки торгівельних об’єктів, в ході яких з незаконного обігу вилучено 8314 пачок тютюнових виробів з марками та без марок акцизного податку України, на загальну суму 139,8 тис. гривень. 

Слідство триває.

Місцеві бюджети Донеччини одержали майже на 2 мільярди гривень більше, ніж торік

З початку 2016 року місцеві бюджети Донецької області одержали 5,9 млрд. грн., що на 33% або майже на 2 млрд. грн. більше ніж за звітний період минулого року. Зокрема, середньомісячний показних надходжень до місцевої казни у 2016 році склав 656 млн. грн., проти 445 млн. грн. у 2015 році. Таке збільшення надходжень перед усім є результатом плідної співпраці працівників територіальних органів фіскальної служби Донеччини з місцевими громадами, платниками податків та органами місцевого самоврядування.

Основним бюджетоформуючим податком місцевіх бюджетів Донеччини як завжди, залишається податок на доходи фізичних осіб – 62% від загального збору. Так, за дев’ять місяців поточного року цього податку надійшло на 1 млрд. грн. більше ніж торік, а  саме – 3,7 млрд. гривень.

Друге місце в наповненні місцевої казни між собою поділяють плата за землю та екологічний податок – 12 та 11 відсотків відповідно, що у грошовому еквіваленті складає понад 716 млн. грн. та майже 660 млн. грн. відповідно.

Крім того, представники спрощеної системи оподаткування перерахували до бюджету більш, ніж 352 млн. грн. (6%), що майже на 66% більше аналогічного періоду минулого року.

Також, з початку року спостерігається приріст надходжень до місцевих бюджетів в порівнянні з показниками минулого року акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, а саме на 25%. У 2016 році місцеві бюджети отримали понад 272 млн. грн. цього податку.

Митники Донеччини спрямували до держбюджету понад 2,5 мільярда гривень

Протягом дев’яти місяців 2016 року Донецькою митницею ДФС до Державного бюджету України перераховано понад 2,5 млрд. грн.  митних платежів. Зокрема, у серпні поточного року до держскарбниці надійшло         360  млн. грн., що є кращим показником у звітному періоді.

Результатом постійної роботи у напрямку контролю чистоти декларування є додаткові  майже 202 млн. грн., що перераховані митницею до державної казни. У порівнянні з відповідним періодом минулого року цей показник збільшився на 55% (111,4 млн. грн. у 2015 році).

Беручи до уваги специфіку та напрями функціонування  промисловості Донецького регіону, слід відмітити, що основними бюджетоформуючими товарами залишаються:

          вугілля кам`яне (сума сплачених до держбюджету податків при імпорті складає 1 013,0 млн. грн.);

          вогнетривкі матеріали та вироби   (сума сплачених до держбюджету податків при імпорті складає 363,8 млн.грн);

          інші метали, вироби з них (сума сплачених до держбюджету податків при імпорті складає 189,1 млн. грн.);

          промислове обладнання  (сума сплачених до держбюджету податків при імпорті складає 173,8 млн. грн.);

          феросплави (сума сплачених до держбюджету податків при імпорті складає 161,4 млн. грн.).

Упродовж цього року в рамках Угоди  про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами Донецькою митницею ДФС видано 1247 сертифікатів форми EUR.1.

Аналіз експортних операцій  також свідчить про збільшення експорту до країн ЄС. Так у порівнянні з відповідним періодом 2015 року відсоток експорту від загального обсягу експорту  до країн ЄС  по вартості збільшився на 3 %.

За матеріалами фіскальної служби Донеччини

порушено кримінальних проваджень на

суму понад 565 млн. гривень

За результатами дослідження діяльності суб`єктів господарювання Донецької області управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДФС у Донецькій області, за дев’ять місяців 2016 року підготовлено 75 матеріалів. Усі матеріали передані до правоохоронних органів для прийняття рішення згідно з Кримінальним кодексом України (ККУ).

В результаті розгляду правоохоронними органами матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень, складених управлінням, 17 матеріалів було приєднано до кримінальних проваджень та 24 кримінальних проваджень (у т.ч. за вересень 2016 року – 3 кримінальних провадження) обліковано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань (ЄРДР) на суму 565,6 млн. грн., у тому числі  одне – за ст. 209 Кримінального кодексу України «легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом» на суму 0,9 млн. гривень.

З 75 підготовлених матеріалів 47складено стосовно порушень у сфері державних закупівель. За зазначеними матеріалами в ЄРДР обліковано10 кримінальних проваджень на суму збитків 60,4 млн. гривень.

Фіскальною службою Донецької області  з метою недопущення використання коштів з бюджету поза правовим полем продовжують вживатися заходи щодо виявлення, аналізу та організації проведення перевірок осіб, які здійснюють фінансові операції, що можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Донецька митниця ДФС:

70% оформлених митних декларацій – експортні

За звітний період січень-вересень 2016 року в Донецькій митниці ДФС оформлено 35,8 тис. митних декларацій, що на 9% більше, ніж за відповідний період минулого року. Протягом поточного року кількість оформлених митних декларацій збільшилась з 2,5 тис. у січні до 4,7 тис. у вересні з щомісячним поступовим зростанням.

Із загальної кількості оформлених митних декларацій 70% – це декларації, оформлені на вивезення товарів за межі митної території України, 16% – на ввезення на митну територію України, 14% –  інші митні режими.

Зовнішньоторговельний обіг за січень-вересень склав 2,6 млрд. доларів. При цьому імпортовано товарів на 460 млн. доларів, експортовано у чотири рази більше – на2,1 млрд. доларів. Протягом останніх чотирьох місяців спостерігається тенденція до зростання товарообігу по віднощенню до минулого року, так у вересні приріст склав 11%.

Оскільки переважна кількість вантажів в митниці – це експортні вантажі, кращім по системі залишається  і показник середнього часу митного оформлення товарів при експорті, який складає 32 хвилини.  Продовжує зменшуватись і середній час митного оформлення товарів при імпорті, який складає – 1 год. 54 хвилини. Слід також зазначити, що переважна більшість  митних декларацій оформлюється в електронному вигляді. У більшості підрозділів митного оформлення цей показник складає 100%.

За даними Державної служби статистики України, у січні-липні 2016року, попри спад зовнішньоекономічної діяльності, що продовжується, доля Донецької області в загальних обсягах складає 9,2% по експорту (третє місце після м. Києва та Дніпропетровської області) та 2,7% по імпорту.

Вже  третій місяць у митниці працює Інформаціно-телекомунікаційна система органів доходів і зборів «єдине вікно». В рамках реалізації цього принципу в Донецькій митниці ДФС протягом серпня-вересня 2016 року оформлено 166 митних декларацій, що складає майже 2% від загальної кількості оформлених декларацій за цей період. Звичайно показник на даний час не високий, але, працівниками митниці активно проводиться робота серед суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності щодо популяризації застосування цього принципу, переваги якого з часом неодмінно оцінять суб’єкти господарювання.

У січні-вересні 2016 року в Донецькій митниці оформлено зовнішньоторговельні операції 514 осіб, з них 53% – експортери, 31% – імпортери, 16% – ті, що здійснювали як експортні, так і імпортні операції.

На Донеччині вилучено фальсифікованих алкогольних

напоїв на 300 тисяч гривень

Головним управлінням ДФС у Донецькій області продовжується проведення комплексу широкомасштабних організаційно-практичних заходів в рамках операції «Акциз-2016», направлених на постійний моніторинг ринку товарів даної групи та запобігання розповсюдження фальсифікату.

 Співробітниками слідчого управління фінансових розслідувань спільно з оперативним управлінням ГУ ДФС у Донецькій області та управлінням оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО ГУ ДФС у Донецькій області в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) проведено заходи спрямовані на викриття фактів незаконного обігу фальсифікованих алкогольних напоїв на території обслуговування.

За результатами проведених заходів на території Донецької області 20 жовтня 2016 року було проведено обшуки та огляди 7 торгівельних об’єктів, в ході яких з незаконного обігу вилучено 2168 літрів фальсифікованих алкогольних напоїв у скляних пляшках різної ємності, на загальну суму  300 тис. гривень. 

Слідство триває.

Перший заступник начальника АОДПІ                                                                                       С.М. Андрющенко