тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

До уваги внутрішньо переміщених осіб!!!

Інформація щодо емісії платіжних карток, які одночасно є пенсійними посвідченнями.

14.03.2016 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 167 відповідно до якої, для ідентифікації одержувачів пенсій, які є внутрішньо переміщеними особами, та забезпечення виплати їм пенсій здійснюється емісія платіжних карток, які одночасно є пенсійним посвідченням, із зазначенням на них графічної та електронної інформації про власника та його електронного цифрового підпису.

Строк дії карток, які одночасно є пенсійним посвідченням встановлюється до трьох років за умови проходження фізичної ідентифікації клієнта в установах публічного акціонерного товариства “Державний ощадний банк України” перші 2 рази кожні шість місяців, у подальшому – кожні 12 місяців. після завершення строку дії картки вона перевипускається за рахунок публічного акціонерного товариства “Державний ощадний банк України”.

За відсутності проходження фізичної ідентифікації одержувачів пенсії публічне акціонерне товариство “Державний ощадний банк України” зупиняє видаткові операції за поточним рахунком до моменту звернення клієнта та щомісячно повідомляє Мінфіну.

Виготовлення електронних пенсійних посвідчень здійснюється на підставі заяви, поданої особою до територіального органу Пенсійного фонду України, до заяви додається:

– довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та копія;

– паспорт та копія;

– ідентифікаційний код та копія;

– фотокартка 1 шт.;

– у разі відкритого діючого поточного рахунку в установі “Ощадбанку”, банківські реквізити.

Електронне пенсійне посвідчення видається пенсіонеру особисто у вказаному ним у заяві відділенні банку, при цьому заявник має право вільного вибору відділення, в якому він отримає посвідчення.

При зверненні одержувача пенсій до відділення банку, банк забезпечує його ідентифікацію, укладає з ним відповідний договір на відкриття та обслуговування поточного рахунку (за необхідності), відкриває поточний рахунок та активує банківський платіжний додаток на електронному пенсійному посвідченні (шляхом введення ПІН-коду) та вводить ПІН-код до електронного цифрового підпису.

Разом з електронним пенсійним посвідченням видається інструкція про його використання.

Прийом документів на виготовлення електронних пенсійних посвідчень для внутрішньо переміщених осіб, здійснюється в управлінні Пенсійного фонду України в м. Дзержинську, яке знаходиться за адресою м. ТОрецьк, вул. Дружби, 22, в кабінетах №8 та №9, графік роботи:

Понеділок – четвер з 8:00 до 17:00

П’ятниця з 8:00 до 16:00

 

Заступник начальника управління Пенсійного фонду України в місті Дзержинську Донецької області            Голубєва І.А.