https://www.traditionrolex.com/14
тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА м.ТОРЕЦЬКА ІНФОРМУЄ (13.09.2016)

Щодо державної реєстрації потужностей

До відома суб’єктів господарювання та операторів ринку харчових продуктів щодо державної реєстрації потужностей

В зв’язку із опублікуванням в Офіційному віснику України (08.04.2016  № 26) наказу Мінагрополітики від 10 лютого 2016 р. № 39 “Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам”, зареєстрований в Мін’юсті 12 березня 2016 року за № 382/28512, розпочато процес державної реєстрації потужностей.

Згідно ст. 25 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” оператори ринку харчових продуктів (юридичні особи, фізичні особи–підприємці), які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужність. Для цього необхідно подати заяву до Управління Держпродспоживслужби в м. Дзержинську (Торецьку) для здійснення державної реєстрації потужності (м. Торецьк, вул. Дарвіна, 47, в будівлі ветеринарної лікарні, тел.: (06247) 4-59-34).

Зазначений обов’язок поширюється на:

– заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами (в т.ч. тваринного та рослинного походження та води питної, напоїв)  всіх форм власності – магазини, лотки з реалізації;

– заклади громадського харчування (ресторани, бари, кафе, піцерії тощо.);

– оператори агропродовольчого ринку;

– підприємства, що провадять діяльність на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, які не мають експлуатаційного дозволу.

Відповідно до ст. 64 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” оператори ринку в разі порушення вимог законодавства несуть відповідальність в межах діяльності, яку вони здійснюють.

Реєстрація потужностей здійснюється безоплатно.

Управління Держпродспоживслужби
в м.Дзержинську (Торецьку)