тризуб
Торецька міська військова адміністрація
Бахмутського району Донецької області

Держенергоефективності здійснено чергове відшкодування позичальникам «теплих» кредитів у розмірі 149,5 млн гривень

Згідно отриманих реєстрів позичальників за травень Агентство перерахувало Ощадбанку та Укргазбанку 149,5 млн грн для компенсації частини суми «теплих» кредитів.

З них:

  • 4,4 млн грн отримали позичальники, які придбали в кредит «негазові» котли;
  • 144,4 млн грн компенсовано учасникам програми на енергоефективне обладнання і матеріали;
  • 742 тис грн відшкодовано ОСББ.

У 2016 році загальна сума відшкодувань склала 386 млн гривень. З них: 14,58 млн грн отримали фізичні особи, які придбали котли з використанням будь-яких видів палива та енергії (крім газу й електроенергії), 2,5 млн грнкомпенсовано ОСББ. Найбільше коштів виділено учасникам програми, які оформили «теплі» кредити на покупку енергоефективного обладнання та матеріалів, – це 368,98 млн гривень.

«Ми в черговий раз демонструємо суспільству, що Урядова програма підтримки населення та ОСББ до енергоефективності діє і Держава виконує свої зобов’язання перед її учасниками. Для нас важливо не втратити довіру та підтримку з боку населення. Оскільки, від цього залежить як швидко стане Україна енергоефективною та енергонезалежною державою», – прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та закликав кожного робити свій власний внесок у досягнення цієї загальнонаціональної мети.

За весь період дії програми стимулювання населення та ОСББ до впровадження енергоефективних заходів, з жовтня2014 по червень 2016 року з державного бюджету відшкодовано 690 млн гривень позичальникам «теплих» кредитів.

 

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю